Jak již bývá tradicí, před startem nového ročníku nejvyšší hokejové soutěže změřili své síly na fotbalovém trávníku v Bystřici hokejisté a fanoušci aktuálního vicemistra České republiky.

Úmorné vedro přálo více mužům od ledu, kteří byli velice dobře fyzicky připraveni. Svou rychlostí zlobili i bývalé fotbalisty v řadách fanoušků. Když už se před bránu příznivců dostali, naštval je úspěšným zákrokem Marek Klečacký.

I přes um bývalého rozhodčího dokázali hokejisté v první půli nasázet dva góly. Další dva přidali hned po změně stran. To už dres fanoušků oblékal i Patrik Siegl, jenž dorazil do slezské obce až z Olomouce.

Právě bývalý hráč Třince, Brna nebo Olomouce byl klíčovou postavou druhého poločasu. Ukázal, že i po konci kariéry mu kopací technika zůstala na velmi dobré úrovni. Čtyřgólové manko se podařilo snížit na 5:4, bohužel v závěru fanouškům došly síly k návratu do obrany a výsledné skóre se zastavilo na cifrách sedm a čtyři.

„Chtěl bych poděkovat klukům za chuť, odhodlání a bojovnost, kterou vložili do souboje s hokejisty. Remíza byla blízko, ale nevadí. Snad to vyjde příští rok,“ doufá předseda FanClubu Marek Broda.

Sestava FanClubu: Klečacký – Martinčík, Majek, Vrastyák, Krywda, Martynek, Vomáčka, Wilk, Petrek, Svoboda, Juranek, Turoň, Siegl, Hamrozi, Kusznierz.

Sestava Ocelářů: Adamský – Hamerlík, Kovář, Matyáš, Hladonik, Chmielewski, Polanský, Adámek, Haman, Hrubec, Dravecký, Viedenský, Zahradníček, Bartko, O. Kovařčík.