Ani zápas s finským klubem Tapparou Tampere našim hokejistům nevyšel a soupeř si na sever Evropy odvezl tři body za vítězství 8:2. Pochvalu za dnešní duel zaslouží fanoušci, kteří vydrželi fandit až do posledních vteřin.

„Já bych chtěl poděkovat fanouškům, že při nás stáli ještě za takového stavu. Pořád nás podporovali a stáli za námi. Vážíme si toho a ještě jednou děkuji. Zápas rozhodly přesilovky. Začátek utkání jsme hráli velmi dobře, ale pak jsme ke konci třetiny dostali gól z přesilovky. Finům se je dařilo využívat, my jsme je naopak hráli moc složitě. Ve druhé třetině soupeř využil další přesilovky, dostal se na koně a bylo těžké je zastavit,“ řekl po utkání trenér Marek Zadina.

Podobně viděl utkání i útočník Vladimír Svačina: „První třetina vůbec nebyla špatná, ale bohužel nejsme produktivní. Na krásu se nehraje. Znovu nám to napadalo a chyběl nám důraz. Těšili jsme se na Ligu mistrů a přijde mi to jako špatný sen. Věřil jsem, že po páteční prohře dnes vyhrajeme, ale prohráli jsme ještě víc.“

Oceláře nyní čeká letecký výlet do Švédska a Finska k odvetným zápasům proti Djurgardenu, respektive Tappaře. Třinecké výlety se pyšní výbornou atmosférou, až domácím prostředím. Pevně věříme, že na loňský ročník v tomto ohledu navážeme.