První vítězství v letošní edici hokejové Ligy mistrů je na světě. Stalo se tak v hlavním městě Švédska, kde naši borci za hlasité podpory fanoušků dokázali zlomit nepříznivý osud a gólem Arona Chmielewského dvě minuty před koncem zvítězili nad Djurgardenem 4:3.

Peklo pro Třinecké začalo už při příchodu na stadion. Příprava na přepravu bubnu do severských zemí byla náročná. O to horší byl fakt, když domácí pořadatelé odmítli vpustit buben do hostujícího sektoru.

Fanoušci se nedali a i bez bubnu překřičeli domácí příznivce, kterých bylo podle informací pořadatelů kolem sedmnácti stovek. Oceláři na tribuně od úvodu hlasitě fandili, zlanařili několik malých Švédů a odměnou jim bylo sladké vítězství ukořistěné v závěru utkání. Vítězná oslava stála za to. Švédsko znovu poznalo, kde berou Ligu mistrů vážně!

Jiří Raszka (asistent trenéra Třince): „Vítězství chutná strašně sladce. Kluci makali od první do poslední minuty. Po celou dobu bylo vidět, že chceme zvítězit. To, co nám chybělo v domácích zápasech, to jsme předvedli nyní. Bylo to drama do poslední chvíle a bylo by trochu nespravedlivé, kdybychom prohráli. Kluci věřili i za stavu 2:3, chtěli si dojít pro vítězství a nakonec se to povedlo, už jen kvůli fanouškům, kteří byli v hale hodně slyšet. Musíme si trochu odpočinout, ale už se těším na další zápas ve Finsku.“