Živější, bojovnější, pohlednější a také delší. Takové bylo druhé předkolo ve WERK Aréně. Litvínov hodně kousal, třikrát dokázal dotáhnout ocelářský náskok, ale na gól v prodloužení už odpovědět nemohl. Oceláři jedou na sever Čech za stavu 2:0.

Oceláři si po zkušenostech z prvního vzájemného souboje pohlídali úvod utkání, byli lepší, soupeře přebruslili, jenže do vedení šel soupeř. Brzké vyloučení Marinčina proměnil v první gól už po 78 sekundách hry Šimon Stránský, bratr bývalého třineckého střelce.

Slezané odpověděli v 8. minutě. Přečíslení dva na jednoho zakončil prudkou dělovkou po přihrávce Hudáčka reprezentační útočník Andrej Nestrašil a rázem bylo srovnáno.

Třinečtí šli poprvé v zápase do vedení ve 27. minutě. Kaňákovo střílené nahození z levého kruhu si bruslí srazil do vlastní vlastní branky obránce Gut. Hosté bývali pod tlakem, ale pomohla jim třinecká vyloučení. Po vyloučení Růžičky srovnal skóre Nicolas Hlava. Jenže na přestávku šli v lepším rozpoložení Oceláři. Kurovského před brankou fauloval Strejček, na modré čáře si počkal na přihrávku Martin Růžička a tvrdou střelou upravil výsledek na 3:2.

O druhém vítězství se rozhodlo až v závěru utkání. Pět a půl minuty před koncem překvapil diváky brankář Mazanec, kterému se od lapačky odrazilo do branky šťastné nahození Hlavy. Litvínov udeřil ještě jednou, ale nejdřív Strejčkovo vyloučení proměnil v gól střelou z levého kruhu Jakub Jeřábek. Při hře bez brankáře dorazil za Mazance Hlavovu střelu zakončující Sukeľ.

Utkání muselo jít do prodloužení. Oceláři přežili důležité oslabení a poté udeřili. V 67. minutě si vyjel od pravého mantinelu Jakub Jeřábek, napřáhl se ke střele a propálil vše, co mu stálo v cestě. Puk zastavila až síť, aréna vybuchla radostí a hráči s drakem na hrudi se mohli radovat ze zisku druhého bodu.

Bylo to hodně divoké. Litvínov hrál výborně, vyšly jim přesilovky. Určitě se podívali, jak my bráníme a využili našich chyb. Škoda jen, že jsme to nedotáhli k vítězství v základní hrací době. V závěru jsme byli trochu šťastnější,“ zhodnotil zápas střelec dvou gólů Jakub Jeřábek.

Další zápas sehrají Slezané v Litvínově, a to v sobotu 11. března od 17:45. My půjdeme do zápasu pořád stejně. Zkusíme se držet disciplíny, abychom si pak mohli odpočinout. Je to play-off, je to vyhrocené a ten kdo ty nervy a trpělivost víc udrží, ten bude úspěšnější, řekl třinecký obránce.