To jsou hokejové sny třineckého prezidenta ing. Jána Modera. Ten se ve středu účastnil tiskové konference ve společnosti svých pracovníků – sportovního ředitele Jana Peterka, trenéra Zdeňka Motáka a kapitána Petra Vrány.

Třinečtí vstoupí do nového ročníku už v pátek 6. září zápasem v Lize mistrů, kde nastoupí proti švýcarskému Lausanne. „Jedním z mých snů je vyhrát Ligu mistrů. Určitě si pamatujete, když jsme tady v neskutečné atmosféře prohráli semifinále proti Jyvaskyle na nájezdy. Mohli jsme být ve finále,“ zavzpomínal prezident klubu. Jeho druhým snem je vychovat nového hráče podobných kvalit jaké má David Pastrňák.

Třinecké čeká další boj o obhajobu titulu. Klub se musel smířit s odchodem Daniela Voženílka. „Léto bylo trochu nervózní, byly tam otazníky příchodů a odchodů. Některé odchody hráčů byly plánované, ale s Danielem Voženílkem jsme nepočítali. Museli jsme přistoupit k uvolnění na jeho žádost. Bude nám chybět, ale věřím, že ho tým nahradí,“ pověděl Jan Peterek.

Oceláře posílilo kvarteto hokejistů, dva obránci a dva útočníci. „Máme menší problém v tom, že jsme si z loňské sezóny přenesli tři těžká zranění. Přišel Marek Hrbas, vrátil se Bobby Jank, do útočné fáze přišel Justin Addamo, který je vysokým bojovným typem, podobná jako Voženílek. Z AHL se do české ligy vrátil Michal Teplý, údajně je to nejlepší hráč ročníku 2001. Kromě nich jsou tady i junioři Petr Sikora a Radim Mrtka, které se pokusíme zabudovat do týmu. Mládi není výsada, ale budeme trpěliví,“ řekl na adresu nových hráčů trenér Zdeněk Moták.

Tým znovu povede s kapitánským céčkem útočník Petr Vrána. „Léto je náročné, ale mě to baví. S klukama jsem hrozně rád, rád chodím na stadion. Jsou momenty, kde člověk přemýšlí, zda to zvládne. Rád se ještě někam posunu, pokud to půjde. Dokud se cítit takto, nevidím důvod přestávat. Po úspěších nechci zažívat horší roky, chci aby to mělo nějakou kvalitu,“ je si vědom rekordman v počtu titulů s céčkem u srdce.

Po pěti titulech v řadě Ocelářům chybí úspěch na evropském poli. „Champions League je obrovská soutěž kvalitních týmů. Kvalita soupeřů je vrcholná, naše kvalita je také výborná. Budeme se snažit, abychom se na každý zápas kvalitně připravili a postupovali dál a dál Vždycky chceš vyhrát, ať je to zápas v extralize nebo Champions League,“ upozornil Zdeněk Moták.

Už v loňské sezóně se říkalo, že Oceláře čeká obrovsky těžká obhajoba. Letos to bude ještě mnohem těžší. „Rádi bychom dopsali ještě jednu zlatou kapitolu, možná i více. Nezáleží to jen na nás. Velké pozitivum je, že náš úspěch nedá spát konkurentům a ti zbrojí. Tím pádem vidíme na ledě mnoho kvalitních hráčů a česká extraliga jde rapidně nahoru. V dlouhodobé části hrajeme pěkný hokej, i když předminulou sezónu jsme museli do play-off z předkola. Když přijde play-off, tak trenéři na hráčích přepnou nějaký knoflík a ti zapnou do play-off módu. Hokej hrajeme pro to, abychom vyhrávali. Chceme vyhrávat. Za titul bychom byli šťastní, ale nepo…, když to nevyjde,“ prohlásil prezident klubu. „Pro ostatní týmy jsme takový červený hadr na býka. Kluci každý zápas půjdou proti soupeři, který bude extrémně namotivovaný. Bude to boj a všichni se na něj těšíme,“ doplnil Jan Peterek.

Oceláři si do nové sezóny připravili řadu novinek. Tou hlavní je celovečerní dokument věnovaný cestě za všemi pěti tituly. Vyjít by měl v období Vánoc. Další novinkou je dětská knížka Kronika beskydských draků, mezi kterými nechybí ani dráček Werkáček. V nejbližších dnech by měl být spuštěn nový web a chybět nebude ani hospodský kvíz v Radegastovně. Ten se uskuteční už 10. září.

Nové jsou i dresy. Siluety Třineckých železáren a Javorového zůstaly, ale zmizely barevné podklady pod logy partnerů extraligy. Doma budou nastupovat hráči s bílým drakem na prsou, tedy v červených dresech. První extraligový zápas sehrají už v úterý 17. září na ledě O2 Arény proti Spartě. Doma se představí v pátek 20. proti Českým Budějovicím.

Prosíme, pokud víte, že na utkání nedorazíte, dopřejte někomu jinému vstoupit na půdu WERK Arény, ať už to uděláte formou přeposlání vstupenky, nebo uvolněním do prodeje. Děkujeme.

A ještě jedna informace: V nejbližších dnech také my zveřejníme informace o prvním výjezdu. Tím bude cesta do nedaleké Ostravy na derby proti Vítkovicím. To se uskuteční 24. září.

Foto: HC Oceláři Třinec