Třinečtí hokejisté v posledním zápase základní části doma smetli Osvětim a nadělili polskému celku na cestu domů sedm kousků. Ocelářům se povedl vstup do zápasu, když ve 4. minutě vedli už 3:0 a po první třetině dokonce rozdílem čtyř gólů.

Hodně zaplněnou WERK Arénu rozradostnil svým návratem po osmi měsících a dvojité zlomenině obránce Jakub Jeřábek. Bylo to jako bych šel poprvé do školy. Kluci mi pomohli. Snažil jsem se připravit, jak nejlépe to šlo. Pár věcí jsem s ohledem na zranění musel změnit, ale postupem času jsem se cítil líp a líp,“ řekl navrátilec. Tomu pomohl také úvod zápasu. První minuta byla gólově hluchá, ale od druhé v rozmezí 88 sekund padly do branky Osvětimi tři góly. Úvodní gól vstřelil po úniku s Hudáčkem Miloš Roman. O druhý se v závěru druhé minuty postaral z bezprostřední blízkosti Patrik Hrehorčák. Třetí gól zanedlouho přidal obránce Kundrátek, který si dojel svou odraženou střelu a vrátil puk do branky.

Do konce první části Oceláři přidali ještě dva góly. Ten čtvrtý vstřelil na konci desáté minuty Daniel Kurovský, poslední pak přidal v závěru 18. minuty Andrej Nestrašil. I hosté se prosadili, ale až za stavu 5:0 poslal puk za Kacetlova záda Hampus Olsson.

Ve druhé třetině domácí celek polevil, přestal si vytvářet velké množství šanci a nabídl soupeři přesilovou hru, kterou ve 29. minutě proměnil v druhý gól Liljewall. Necelou minutu na to ujel obráncům soupeře Smith, ale byl faulován. Trestné střílení neproměnil Daňo.

Další góly padaly až v poslední třetině. Ve 44. minutě využil přesilovou hru střelou z levého kruhu Hudáček. Hosté odpověděli v 51. minutě střelou z mezikruží, odkud se přesně k pravé tyči trefil Olsson Trkulja. Poslední slovo měl opět domácí Top Scorer Libor Hudáček, který v zápase zaznamenal dva góly a dvě asistence.

Po nevydařeném nedělním zápase jsme udělali nějaké změny. Vstup do zápasu se nám povedl, odskočili jsme. Ještě lepší byla naše předvedená hra, protože tam byly věci na které apelujeme a chceme se určitým stylem prezentovat. Vstup do zápasu byl dobrý, v průběhu jsme na hráče apelovali, aby drželi nastavené tempo a nepolevovali. Jsme rádi za tři body a postup do další fáze, zhodnotil zápas trenér Jiří Raszka.

Poprvé se v letošním ročníku Ligy mistrů vyšplhala návštěva ve WERK Aréně přes hranici čtyř tisíc diváků. Dorazilo také dost fanoušků z Polska. „Atmosféra byla vynikající. Už před zápasem jsme slyšeli, kolik polských fanoušků má přijet,“ dodal jeden z tria trenérů Třince.

Třinečtí po vítězství 7:3 uzavřeli základní část na 4. místě a v osmifinále je čeká pražská Sparta. První zápas se uskuteční v O2 Aréně ve středu 13. listopadu v 18:00. Ve stejný čas proběhne také odveta 20. listopadu v Třinci.