Po dvou kolech mají Oceláři v tabulce Tipsport extraligy na bodovém kontě velkou nulu. Změnit to můžou už v pátek na ledě Karlových Varů, kde od 17:30 nastoupí proti místní Energii.

Oceláři v předchozích duelech dvakrát prohráli. Nejprve ve Zlíně 2:3 a v neděli neuspěli ani na domácím ledě s Olomoucí. Domácí zápas sledoval z prostor pro novináře a statistiky trenér Jiří Raszka. „Chtěli jsme něco změnit. S trenérem Varaďou jsme se domluvili, že budu nahoře. Zhora to vidíte z lepší perspektivy a vidíte některé věci, které nejdou vidět ze střídačky,“ prozradil asistent trenéra Varadi.

Spolu s týmem v pátečním utkání odstartují sérii pěti zápasů na soupeřových kluzištích. „Začátek sezóny jsme si představovali jinak. Dva zápasy jsme prohráli, i když jen o gól, ale náš výkon nebyl ideální, ať už doma nebo ve Zlíně. Pro nás není zas tak velký rozdíl, jestli hrajeme doma nebo venku. Doma jsme tři body ztratili a nyní je budeme muset nahnat venku,“ pověděl brankář Peter Hamerlík.

V podobném duchu hovořila i poslední posila Ocelářů Martin Gernát: „Tým je dostatečně silný na to, aby podával dostatečně dobré a vyrovnané výkony, ať už hraje doma nebo venku. Já myslím, že máme šanci uspět v každém zápase,“ věří muž s 28 na dresu.

Po utkání v Karlových Varech pocestují hokejisté kousek na sever, konkrétně do Liberce, kde v neděli před kamerami České televize sehrají od 16 hodin zápas 4. kola proti Bílým Tygrům.