Přípravné období Ocelářů už je minulostí. Ve čtvrtek začíná jízda s názvem Liga mistrů. Podruhé v historii zahájíme pouť po Evropě tripem.

Letošní bratislavský los přisoudil Třinci za soupeře finské Lahti, běloruský Minsk a švýcarské Lausanne. Zajímavé destinace přilákaly na tradiční společný zájezd hokejistů a fanoušků velké množství příznivců a zájezd byl během dvou dnů vyprodaný.

„Těším se, bude to pro mě něco nového. Ligu mistrů už jsem hrál, ale ještě jsem neabsolvoval pověstný trip s třineckými fanoušky,“ pověděl po posledním přípravném utkání střelec Štěpán Novotný.

Vzhledem k velkému zájmu o trip fanklub zvažoval cestu na úvodní dvě utkání, bohužel nutnost víz v běloruském Minsku a délka a cena za vyřízení tuto možnost rychle zabila.

A jak vidí účast v nejlepší evropské soutěži, do které se bojí vstoupit týmy z KHL, kapitán Lukáš Krajíček? „Na každý zápas se poctivě připravíme. Prvotním cílem je postup ze skupiny, ale měli bychom si klást vyšší cíle. Už jednou jsme postoupili do semifinále a víme, jak to chutná.“

Cesta na severovýchod Evropy startuje ve čtvrtek 30. srpna. První zápas se uskuteční o den později ve finském Lahti (začátek v 18:00, přímý přenos Sport1). Dva dny na to proběhne zápas v Minsku. Utkání začíná v 16:00 (zpožděný přenos startuje na Sport2 v 17:30). Držte palce!