Oceláři první letošní domácí vystoupení zvládli na výbornou, ale až od poslední minuty druhé třetiny. Po necelých 160 minutách se dočkali prvního gólu v letošním ročníku evropské soutěže a odstartovali kanonádu, díky které otočili výsledek z nepříznivého stavu 0:3.

Třinečtí do zápasu nevstoupili vůbec dobře a už na začátku druhé třetiny prohrávali rozdílem tří gólů. Hned v úvodu utkání se trefil Tanus a v 11. minutě přidal druhý gól Lahtinen. Když na začátku druhé třetiny přidal třetí trefu z přesilovky střelec vítězného gólu z Lahti Björninen, skončilo utkání pro gólmana Kváču.

Do brány naskočil Bartošák a Třinec začal hrát lépe, jenže ne a ne se gólově prosadit. Nevycházelo to ani při přesilovce šest na tři. Až v závěru druhé třetiny napřáhl od modré Kundrátek a vstřelil první gól Třince v letošní edici Ligy mistrů.

Oceláře gól nakopl a třetí třetina už byla ve znamení koncertu. 163 vteřin po jejím začátku překvapil výborného Karhunena zpoza branky Hrehorčák, za minutu a půl Adamský našel Polanského a obrat dokonal Doudera parádním zakončením po přihrávce Stránského.

Finové v závěru zkusili hru bez brankáře, ale ta jim nevyšla, Marcinko zavezl puk z poloviny hřiště až do prázdné brány a postaral se o gól, který zajistil Ocelářům lepší vzájemnou bilanci.

V neděli budou moci svěřenci trenéra Václava Varadi napravit dojem ze zápasu v Minsku, kde podlehli běloruskému soupeři 0:2.

Od druhé třetiny jsme se prali do brány, spadlo to tam a konečně to klukům začalo padat. Je to důležité, ze stavu 0:3 se nevrací lehce do zápasu. Proti Minsku bude důležité, abychom nefaulovali. Věřím, že nám pomůžou diváci,“ prozradil po utkání obránce Tomáš Kundrátek.

Nedělní duel proti Yunosti Minsk startuje už v 17 hodin. Neváhejte a zavítejte do WERK Arény, ať Bělorusové poznají, co je to pravá hokejová atmosféra.