Oceláři navázali na páteční kanonádu proti Lahti a běloruský Junosť Minsk vyprovodili z WERK Arény se sedmi góly. Základ vítězství položili už v úvodním dějství, kdy do sítě Šelepněva napálili tři kousky.

Velmi slušná návštěva, téměř čtyři tisícovky diváků, nabudila už úvodní trefa Hrni po 66 sekundách. Třinecký útočník využil přesilovou hru a odstartoval kanonádu. Na tu navázal v polovině první třetiny Ondřej Kovařčík a dílo úvodní dvacetiminutovky dokonal v závěru Marcinko.

Smutného Šelepněva nahradil v bráně hrdina minského duelu Brikun, ale s nulou vydržel pouze do 27. minuty, poté od modré vypálil Adámek a bylo to 4:0. Známá písnička “Ne, pětku ne,” zazněla o minutu později po akci mladíků zakončenou Kofroněm.

Bělorusové se prosadili v závěru prostřední třetiny. Dvojnásobné vyloučení Polanského potrestali dvěma góly za 90 sekund a snížili na 5:2.

V závěrečné třetině už se zápas dohrával, přesto bylo o co hrát. Vzájemná bilance může v konečném účtování posunout jeden či druhý celek výš. Dlouho to bylo v součtu obou zápasů o jeden gól, ale v posledních minutách se trefil Adamský a v přesilovce šest na tři uspěl také Stránský a Třinec zvítězil 7:2.

„Měli jsme skvělý vstup do utkání, povedla se nám přesilovka a dali jsme první branku. V první třetině jsme měli dobrou produktivitu, odskočili jsme jim na 3:0 a to nám pomohlo. Ve druhé třetině jsme pokračovali v dobrém tempu, měli jsme dostatek příležitostí, ale soupeř nám malinko vzal vítr z plachet po dvou vyloučeních. Poté to bylo malinko nervózní, Bělorusové vycítili šanci, ale ve třetí třetině jsme kontrolovali hru a zaslouženě bereme tři body,“ zhodnotil utkání trenér Václav Varaďa.

V pátek startuje Tipsport Extraliga. Ve WERK Aréně přivítáme nováčka z Kladna. Utkání startuje v 17 hodin. Věříme, že se všichni sejdeme v třineckém hokejovém chrámu. Samozřejmě se můžete přihlásit na našem webu na zájezd do Brna! Počet míst je omezen.