Tak a je to tady! Startuje hokejová extraliga! Podruhé v historii vstoupíme do soutěže v roli obhájce. Všichni ještě máme v paměti obrázky ze závěru dubna, kdy pan Ján Moder, Martin Adamský a Lukáš Krajíček zvedli nad hlavu Masarykův pohár.

Před dvěma týdny oficiálně odstartovala nová sezóna zápasy Ligy mistrů. Nyní je čas na první boje o domácí trofej. Los nám na úvod přisoudil nováčka z Kladna a poté trojici výjezdů, počínaje duelem v Brně, následovat bude derby ve Vítkovicích a zakončí to duel v pražské O2 Aréně.

Cíl pro letošní sezónu je stejný jako v předchozích letech. „Hlavním cílem je, aby se lidé bavili. Když se baví diváci, a baví to i hráče, pak je vítězství přidanou hodnotou,“ řekl na tiskové konferenci prezident klubu Ján Moder. I on doufá, stejně jako ostatní členové klubu, že Třinec titul obhájí.

„Já se na novou sezónu hodně těším. Vyhrát titul a skočit do další sezóny je obrovskou motivací, co člověk může mít. Sami vidíte, že euforie a oslava úspěchu je velká a každému dodá sílu do nové sezóny. Sportovní úspěch je někdy tak malý, že můžete hrát dvacet, třicet let jakýkoliv sport a nic nevyhrajete. Mě se to podařilo dvakrát. I za jeden titul bych byl šťastný. Na novou sezónu se těším, jako kdyby byla má poslední. Jdu do toho s plným nasazením,“ pověděl kapitán Ocelářů Martin Adamský.

Nový ročník proběhne v duchu oslav 90 let od vzniku hokeje v Třinci. Vrcholem oslav bude repríza finále z roku 1998, kdy se ve staré WERK Aréně střetli hráči Třince a Vsetína. Kromě toho klub zavedl pohyblivou cenu vstupenek v závislosti na atraktivitě soupeře a hracím dni. Cílem je dostat lidi na stadion i v méně atraktivních dnech.

Jak jsme již zmínili, v nejbližších dnech nás čekají dva venkovní zájezdy. Jak na Kometu (platí se u autobusu), tak na Vítkovice se můžete přihlásit přes naše webové stránky. Více informací a přihlášku naleznete ZDE -> Kometa Brno (15. září), Vítkovice (17. září).