Oslavy 90 let od vzniku hokeje v Třinci se náramně vydařily. Plný dům viděl nejen reprízu finále z roku 1998, ale i spoustu zábavy a osobností z historie třineckého hokeje, mezi kterými byli i mistři republiky z let 2011 a 2019.

Tou hlavní událostí bylo vytažení dresů pěti lidí, kteří se výraznou měrou zasloužili o růst třineckého hokeje. Boleslav Moravec, zakladatel klubu, Richard Král, dvojnásobný vítěz kanadského bodování, Jan Peterek, dlouholetý lídr třineckého týmu, Radek Bonk, kapitán mistrů z roku 2011 a Ľubomír Sekeráš, střelec prvního extraligového gólu.

To bylo neuvěřitelné. To byl tak dojemný okamžik. Je těžké se k tomu vyjadřovat, když vidíte svůj dres jít pod strop. Je to neskutečná čest. Jsem smutný, že tu nebyla manželka, která jela za mladším synem do Kanady,“ řekl o vyřazení svého čísla 11 Jan Peterek, sportovní manažer třineckého klubu.

Největší ovace burácely halou u zaznění čísla 91 a jména Richard Král. „Bylo to skvělé. Kdykoliv jsem se vrátil do Třince, tak jsem měl skvělé přijetí od fanoušků. Dnes to byla velká pecka. Dres pod stropem je ocenění mé stopy, kterou jsem v Třinci zanechal,“ prozradil lídr týmu na přelomu tisíciletí.

Nejvýraznější postavou první poloviny duelu mezi Třincem a Vsetínem byl brankář Radovan Biegl. „Já jsem dnes nemohl prohrát,“ připomněl svou minulost. Po odchodu z Třince oblékal dres Vsetína. Za své téměř půl hodinové vystoupení nepustil ani gól. „Jsem překvapený, že se mi nic nestalo. Bavilo mě to. Když jsem tam vytasil semafor, Brošák říkal: Ty vole, to si děláš prdel. Já mu na to odpověděl, že nedělám, že za to ani nemůžu,“ pověděl s úsměvem.

Zástupci klubu HC Železárny Třinec nakonec zdolali vsetínskou Petru 8:4, avšak výsledek nebyl důležitý. Dojetí mnoha lidí ukázalo, že akce byla velice povedená a možná i neopakovatelná. Každopádně všem, kteří se na tom podíleli, zaslouží velká slova uznání.