Tvrdá hygienická opatření povolila zástupcům Ocelářů umístit do WERK Arény 500 fanoušků. Ti se pod rouškami snažili pomoci Ocelářům k prvním bodům v Generali Česká Cupu. Povedlo se, družina trenéra Václava Varadi zdolala prvoligový Přerov vysoko 7:2.

U pěti gólů byl polský útočník Aron Chmielewski. Dva góly sám vstřelil a na další tři přihrál. “Četl jsem rozhovor s Kubalíkem, on udělal 2+3 v NHL, já v Generali Cupu,” prohlásil s úsměvem v rodné řeči. “Letní přestávka byla dlouhá, měli jsme hodně testů na Covid a stále jsme netušili, zda budeme hrát. Jsem rád, že jsme si zahráli a vyhráli jsme,” sdělil po zápase zástupcům médií. Zatímco Chmielewski prošel testem, jeho kolegové z polské reprezentace, kteří absolvovali červencový sraz to štěstí neměli.

Bohužel utkání se uskutečnilo téměř bez diváků. Do haly mělo přístup pouze 500 osob. “Fanoušci chyběli, ale ti co se dostali, byli slyšet. Občas zatleskali, občas zafandili, ale i oni to mají těžké. Třeba si na to zvyknout a doufat, že se to změní,” ocenil diváky.

Premiéru v ocelářském dresu si užil brankář Tomáš Suchánek, který přišel do Třince právě z Přerova. “Byl jsem strašně rád za šanci, v Přerově jsem vyrůstal od malička, strašně jsem se těšil na zápas. Byla to dobrá premiéra s vítěznou tečkou,” ohodnotil svůj debut sedmnáctiletý strážce svatyně.

K dalšímu utkání Třinečtí cestují do Vítkovic. Duel se uskuteční v Ostravar Aréně ve čtvrtek od 17 hodin. Vzhledem k nastoleným hygienickým opatřením to bude bez účasti třineckých fanoušků.