Velmi dobrý výkon, spousta šancí a zasloužené vítězství Ocelářů 5:2 ve třetím pohárovém duelu. O zisku tří bodů rozhodl hattrickem Michal Kovařčík. Pro třineckého mladíka to byl první třígólový zápis v třineckém dresu.

Třetí zápas s červeným drakem na hrudi odehrál jediný testovaný hráč ve slezském týmu, slovenský útočník Juraj Mikúš. Ten v posledních letech oblékal dresy týmů hrajících ve spodních patrech soutěže – Litvínov, Olomouc, Slovan Bratislava. „Je to rozdíl, když člověk hraje nahoře nebo dole. Když hraje nahoře, je více v pohodě a hraje se mu lépe. Tým je tady velice kvalitní, což se projevuje i na ledě, zatím vyhráváme. Příprava i zázemí je tady výborné, zatím mám na Třinec jen slova chvály,“ pěl pozitivní slova na adresu třinecké organizace.

V loňském roce bojoval Mikúš o záchranu. Proč? „Je to o systému, tady je jasně daný. Minulý rok v Litvínově se to strašně měnilo. Když se prohrává, nastává panika a mužstvo neví, co má hrát. Tady jádro zůstává spolu, tahá tým a noví hráči se přidají,“ přiblížil rozdíl mezi severočeským a slezským celkem.

Letošní příprava na ledě je trochu jiná. Místo přátelských utkání svádí Oceláři boje v náhradním turnaji za play-off pojmenovaném Generali Česká Cup. „V podstatě je to příprava jako každý rok, akorát nehrajeme se zahraničními soupeři. Chceme vyhrávat každý zápas a chceme postoupit,“ říkal natěšeně.

Radost mu trochu kazí koronavirus a přijatá opatření. „Je to nepříjemné, náročné a hlavně nevíme, co bude dál. Bez lidí na tribunách se hraje těžko. Emoce nejsou tak velké, ale nejdůležitější je zdraví. Je třeba vyhodnotit, co je riziko a co ne. Nemyslím si, že je aktuální stav udržitelný po celou sezónu. Uvidíme, zda budeme začínat v termínu,“ zamyslel se třiatřicetiletý rodák ze Skalice.