To nejlepší na konec. Toto přísloví platilo pro základní skupinu Generali Česká Cupu. Třinecká WERK Aréna nabídla souboj dvou celků bojujících o postup do čtvrtfinále. Třinci stačil k postupu bod, Vítkovice musely uhrát minimálně stejně bodů jako Zlín, případně porazit Třinec za tři body.

Dramatický závěr skupiny přilákal do ochozu zhruba šest stovek diváků, třinecký klub vyhradil prostor pro kotel. Zápas měl omezenou atmosféru, přesto byla velmi důstojná a nechyběla ani mexická vlna. „Jsme rádi za každého diváka. Atmosféra k tomu patří, dnes byla výborná. Musím poděkovat divákům, bylo to super. Hráče atmosféra nakopne,je to zcela jiné, než když je v hale ticho, snad to bude i v dalších zápasech,“ přeje si Růžička.

Zápas odstartoval gólem v úvodní minutě Matěj Stránský, syn asistenta trenéra Vítkovic Dereka Stránského. Pár minut na to navýšil skóre Růžička a vypadalo to, že utkání bude v jasné režii Ocelářů. „Kluci hrajou výborně, já se v lajně jenom přiživuji,“ pověděl s humorem třinecký kanonýr.

Nestalo se. Douderovi v druhé polovině třetiny ujel v oslabení Lakatoš a snížil. Na začátku prostřední části zmrazil třinecké fanoušky Demel. O osudu zápasu rozhodlo vyloučení Poláka. Bývalý hráč Dallasu fauloval v oslabení Hrehorčáka a poslal Oceláře do dvojnásobné přesilovky. Obě výhody využil přesnými trefami zpoza levého kruhu Hrňa a vrátil Slezanům dvoubrankové vedení.

V poslední části si hráči trenéra Václava Varadi nejenže pohlídali náskok, ale ještě ho osladili dalšími góly. Svůj druhý gól vstřelil Růžička a skóre uzavřel v oslabení Marcinko.

Oceláři si zahrají ve čtvrtfinále proti Hradci Králové. První utkání se uskuteční v pondělí v Hradci, odveta je v plánu ve středu ve WERK Aréně. „Hradec je kvalitní tým, trenér Růžička to má pod kontrolou. Nebude to jednoduché, ale připravíme se na to. Systém je podobný play-off Ligy mistrů. Zápasy budou mít grády, je to výborná příprava,“ řekl na závěr rozhovoru třinecký hráč.