První domácí utkání mají naši hokejisté za sebou. Bohužel v dobře rozehraném zápase, ve kterém vedli až o tři góly, nakonec ztratili bod. Kometu zdolali až gólem v prodloužení.

Úvod utkání začal v dobré atmosféře, přestože v ochozech byly pouze plyšové hračky. Navíc úvodní minuty zdobila uměle vytvořená kulisa z dílny hudební produkce třinecké WERK Arény. „Bylo to lepší než ticho, ale není to úplně ono. Raději bych hrál před plnou halou. Určitě i umělá kulisa je lepší než úplné ticho, proto bych byl rád, kdyby to bylo i v dalších zápasech. Už jsem to viděl v zápasech fotbalové Ligy mistrů, kde to v televizi pouštěli,“ řekl o uměle vytvořené kulise střelec vítězné branky Matěj Stránský.

Svůj pohled na to zveřejnil i trenér Václav Varaďa: „Umělou atmosféru jsem vnímal. Někdy to bylo na můj vkus až moc hlasité. Věřím, že to našim hráčům aspoň trochu pomohlo. Slyšeli fanoušky, akorát je neviděli. Všiml jsem si také plyšáků, někdy jsem si myslel, že jsou to fanoušci.“

Třinečtí se po bezgólové třetině rozjeli a po trefách Chmielewského, Vrány a Zadiny vedli už 3:0. Jenže poté soupeři dovolili snížit a devět sekund před koncem dokonce i vyrovnat. Druhý bod zajistil povedenou střelou právě Stránský. „Měli jsme zápas pod kontrolou, poté jsme dostali dva góly po sobě a tím dostali Kometu do zápasu. Na tom musíme zapracovat,“ litoval po utkání přesný střelec.

Třinečtí měli výhodu tréninků v Polsku, jenže výsledek tomu neukazuje. „Trenér nám před zápasem zdůrazňoval, že Kometa nemá co ztratit a to se projevilo. Hráli dobře na to, že nebyli tak často na ledě,“ pochválil soupeře Stránský.

Oceláře čeká náročný program. V pondělí hrají v Karlových Varech, ve středu v Liberci a pak je čeká série čtyř zápasů ve WERK Aréně. V pátek proti Olomouci, v neděli přijede Zlín, v úterý před kamerami České televize (začátek 14:20) České Budějovice a domácí pouť zakončí duel s Plzní „Těšíme se, bude toho hodně, ale trénovali jsme na to v létě i teď v Polsku,“ řekl na závěr odchovanec ostravského hokeje.