Fantastický vstup do soutěže mají za sebou naši hokejisté. Podobně jako v sezóně 2016/2017 odstartovali sezónu sérii zápasů bez porážky. Tým trenéra Kýhose zastavil až v 9. utkání Zlín. Stejný soupeř čeká na družinu Václava Varadi v neděli.

Vraťme se k pátečnímu domácímu duelu proti Olomouci. Třinečtí zopakovali vstup jako z duelu proti Kometě. Po gólech Gernáta, Hrehorčáka a Stránského vedli 3:0, jenže na konci druhé periody už to bylo jen o gól. „V úvodu jsme si pomohli přesilovkami a dostali jsme se do třígólového vedení. Ve druhé třetině jsme začali trochu vymýšlet, dostali se do šance, dali nám dva góly a zápas byl téměř na začátku. V kabině jsme si řekli, že musíme hrát jako nový zápas a konec už se nám podařil,“ řekl střelec úvodního gólu Martin Gernát.

Olomouc nakoplo vyloučení Chmielewského za zbytečný faul u olomoucké branky. „Dostal jsem krosček do žeber. Rozhodčí to asi neviděli, ale byla to moje blbost. Oplácel jsem a zaslouženě dostal dvě minuty,“ sypal si popel na hlavu polský útočník.

Fanouškům trochu zatrnulo při čtyřminutém vyloučení Gernáta, jenže místo vyrovnávacího gólu uklidnil třineckou lavičku Ondřej Kovařčík. Vítězství v závěru pečetil Martin Růžička a Slezané se dočkali šestého vítězství v řadě.  „Dnes jsme zápas zvládli v hlavě, s Kometou nám to nevyšlo. Díky bohu máme za sebou šest vítězných zápasů a musíme makat dál,“ pokračoval Chmielewski.

Oceláři vládnou v přesilových hrách. V šesti zápasech vstřelili v početní výhodě 11 gólů. V průměru to znamená gól z každé třetí přesilovky. „Máme tady velmi kvalitní hráče. V první přesilové hře má každý hráč zkušenosti. Totéž platí o druhé přesilovkové řadě. Svou roli hraje také sehranost, snažíme se hrát to, co umíme a z toho padají góly. Nesnažíme se střílet z každé pozice, ale reagujeme podle situace,“ pohovořil o početních výhodách nejproduktivnější obránce týmu Martin Gernát.

Pátek třináctého listopadu byl tentokrát šťastným dnem pro Třinec, který bodovou cifru navýšil na číslo 17. To Vítkovice ztratily bod se Spartou, a tak na sociálních sítích zavzpomínaly na pět let staré vítězství 7:0 v Paláci kultury a sportu. Tento výsledek zrodil třineckou legendu. Po utkání rezignovali trenéři Jiří Kalous a Václav Varaďa. Druhý jmenovaný byl o pár dnů později jmenován hlavním trenérem juniorského týmu a odstartoval velkolepou jízdu. V pětileté roli šéfa lavičky Ocelářů dovedl své týmy k pěti „finálovým“ účastem. Dvakrát z toho byl titul, dvakrát stříbro a loňský ročník skončil stříbrný už po základní části.