Deváté vítězství od začátku sezóny je na světě. Svěřenci trenéra Václava Varadi překonali český extraligový rekord, který do pátečního večera držel tým Vladimíra Kýhose ze sezóny 2016/17. V pátek večer to odnesla plzeňská Škodovka.

Bitva dvou aktuálně nejúspěšnějších celků trvala pouhých 124 minut. Jako první zastavil časomíru útočník Suchý, který po 24 sekundách proměnil v gól Mertlovu přihrávku. Třinec gól nezlomil, Slezané šlápli na plyn, vytvořili si několik šancí a v 7. minutě zaslouženě vyrovnali. Neúspěšný únik Zadiny dorazil do brány Chmielewski.

Nerozhodný stav do přestávky nevydržel. V posledních vteřinách pláchl po pravém křídle Jašek, opřel se do puku a napálil ho o levou tyč do plzeňské brány ještě před závěrečným klaksonem. „Michal Kovařčík to vzal v obranném pásmu a já jel do brejku. Vůbec jsem nevěděl, že je pár sekund do konce, podíval jsem se, jestli se mnou někdo nejede dva na jednoho. Nikdo nejel, zůstal jsem sám a proto jsem vystřelil, naštěstí tam byla ještě sekunda,“ okomentoval svůj gól střelec Lukáš Jašek.

Prostřední část byla plná šancí, ale vynikající výkon předvedli oba brankáři. Jakub Štěpánek i Dominik Pavlát zamezili několika tutovkám. Třinecký gólman zlikvidoval úniky Gulaše a Kracíka, plzeňský strážce fantasticky zneškodnil gólovou střelu Růžičky. „Já jsem to zavíral u druhé tyčky, chtěl jsem si to chytit rukou, co nejrychleji hodit na zem a vystřelit. Kdybych věděl, že tam dá lapačku, tak mu to dloubnu nahoru,“ smutnil po utkání Martin Růžička.

Poslední část už byla opatrná, Třinec si hlídal útočné akce soupeře. Tu největší měl až v závěru mladý Jiříček, ale bek s košíčkem na helmě minul poloodkrytou branku. Prázdnou bránu naopak trefil Doudera a pojistil deváté vítězství Ocelářů v sezóně. „Byl to super zápas, věděli jsme, že hrají velmi dobře, výborně forčekují, jsou hodně agresivní, dohrávají spoustu soubojů. Pro nás zápas začal smolně, dostali jsme v prvním střídání gól na 0:1, ale to nás nakoplo. Tým se semknul a od té chvíli jsme chtěli domácí zápas vyhrát. To se osvědčilo. Zápas měl vynikající parametry, vyhráli jsme devátý zápas v řadě, ale Plzeň hrála velmi dobře,“ zhodnotil zápas trenér Marek Zadina.

S přibývajícím počtem vítězných zápasů roste i chuť soupeřů porazit aktuálního mistra. „Když se vyhrává, tak se člověk cítí líp. Na druhou stranu je tam i tlak, soupeři nás chtějí poprvé porazit, jsou na nás lépe připravení. Zápasy mají kvalitu a i nás to může posunout dopředu. Musíme se snažit uspět i v dalších zápasech, ale bude to čím dál těžší,“ je si vědom muž s 27 na dresu.

Nyní čekají na Oceláře dva výjezdy ven. V neděli souboj v Pardubicích a v úterý zápas v nedalekém Hradci. V druhé polovině příštího týdne odstartuje série šesti domácích zápasů – 27. listopadu Liberec (přímý přenos O2 TV), 29. listopadu Hradec Králové (přímý přenos ČT Sport), 1. prosince Sparta, 4. prosince Litvínov, 6. prosince Mladá Boleslav a 8. prosince Pardubice.