Repríza posledního finále dopadla opět lépe pro Oceláře. Tým trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny i přes nepovedený vstup dokázal zápas zvrátit na svou stranu a po výhře 6:4 poskočil do čela tabulky.

Úvod utkání ovlivnily dva nešťastné zásahy třineckých hokejistů. V prvním případě si nahození Rosandiče srazil do brány Jaroměřský, ve druhém Filippiho přihrávku poslal do brány Musil. „Je to jen sport, to se stává. Do dalších zápasů víme, že i takové výsledky dokážeme otočit. Nevzdali jsme se a tak by to mělo být,“ řekl po utkání autor prvního gólu.

Liberečtí přišli o dvoubrankový náskok ještě do konce první třetiny. O první gól se po závaru před brankou postaral Chmielewski, druhý vstřelil Adámek po ukázkové kombinaci do prázdné brány.

Od té chvíle už Oceláři soupeře do vedení nepustili. Po změně stran posvětil Vránův gólový nájezd rozhodčí u videa a Třinec vedl. Lenc ještě naposledy dokázal vyrovnat, ale ve 36. minutě Stránský v přesilové hře dorazil do brány střelu Hrni.

Vítězný gól zaznamenal ve 45. minutě obránce Jaroměřský, který krásnou střelou do pravého horního růžku vymetl pavučinky v liberecké brance. V závěru utkání se ještě Knotovi podařilo vstřelit kontaktní gól, jenže na ten o pár desítek sekund později odpověděl Doudera střelou do prázdné brány a pojistil Slezanům desáté tříbodové vítězství v sezóně.

Liberec se ukázal jako výborný soupeř. Utkání bylo hodně živelné se spoustou chyb. Musíme se z toho do příštích zápasů poučit,“ pověděl po utkání trenér Marek Zadina. Trenérský tým musel chvílemi řešit absence klíčových hráčů Filipa Zadiny a Matěje Stránského, kteří v zápase inkasovali desetiminutové osobní tresty. „Tresty byly oprávněné. Filip Zadina šel na trestnou a tam bouchnul do mantinelu. Matěj po odpískání neudržel emoce. Je to problém, když vám takoví hráči vypadnou na dvanáct minut ze sestavy, ale kluci se s tím výborně vypořádali a dotáhli zápas do vítězného konce,“ ocenil svůj tým.

Třinečtí proti Liberci udělali první tříbodový krůček v šesti zápasové sérii domácích zápasů. Ten druhý mohou udělat v neděli večer před kamerami ČT Sport. Do Třince přijede Hradec Králové. Utkání začíná v 18 hodin.