První duel na ledě Hradce Králové dopadl vítězstvím Ocelářů 3:0. Tříbodový zisk brali Slezané i v nedělní odvetě ve WERK Aréně. Tentokrát byl zápas dramatický až do posledních sekund.

Na rozdíl od úterního zápasu se třinecké vítězství začalo rodit už v první třetině. Přesilovku pět na čtyři využil po nečekané přihrávce Růžičky Matěj Stránský, pro kterého to byl čtrnáctý gól v sezóně. V úvodu prostřední části pak Zadina poslal svého spoluhráče z Detroitu Hronka na párek a střelou po ledě zvýšil na 2:0. Jak se později ukázalo, byla to branka vítězná. „David Musil dobře držel modrou lajnu, pak našel na prostředku Marcinka, já jsem dobře zareagoval a zkusil jsem vystřelit co nejrychleji mezi nohy. Brankáři to propadlo mezi nohama,“ popsal Zadina svůj šestý gól v sezóně.

Hradečtí dlouho nemohli dát Třinci gól. Stalo se to až po 193 minutách a 49 sekundách. Po Hronkově buly se tvrdou střelou prosadil třinecký odchovanec Filip Pavlík. „On má velkou lopatu, jak s ní zamíchal, tak zřejmě i Marcinkovi zlomil hůl,“ popsal Hronkův úspěch na buly třinecký Filip.

Naštěstí to byl jediný gól v síti brankáře Kořenáře. Třinečtí se po závěrečné siréně mohli radovat ze svého třináctého bodového zápasu ze třinácti. „Výsledek mě těší, předvedená hra mohla být lepší, ale důležité jsou tři body, které nám zůstávají. Musím vyzdvihnout výkon Josefa Kořenáře, který nás podržel v situacích, kdy jsme to potřebovali. Nyní si odpočineme a připravíme se na úterní zápas se Spartou,“ zhodnotil duel trenér Václav Varaďa.

Podobně zápas viděl i Filip Zadina. „Byl to velice těžký zápas, jak po fyzické stránce, tak i po psychické. Hradec má silové obránce a výborné útočníky. Pro nás to jsou cenné body a jsme rádi, že jsme vyhráli,“ těšilo syna asistenta trenéra Marka Zadiny.

Přestože týmu chyběl kapitán Petr Vrána, Třinci to zatím šlape. „Snažíme se jít krok za krokem. Tým šlape, každý maká na sto procent, gólmani suprově chytají. Musíme pokračovat dál s pokorou a makat každý zápas. Asi nemůžeme vyhrávat do nekonečna, ale budeme se snažit hrát co to jde,“ slíbil po utkání.

V neděli si zahrál v jedné formaci s Erikem Hrňou, který v dřívějším rozhovoru přiznal, že se od svého spoluhráče snaží něčemu přiučit. Jak to vnímá hráč Detroitu? „Já nevím, jestli jsem ve stádiu, kdy kluci mají ode mě co okoukávat, to spíš já od nich. Oni jsou zkušení hráči. Já mám něco málo za sebou, ale jsem pořád na začátku. Je hezké, co Erik říkal, ale on má nejtvrdší a nejpřesnější střelu, proto spíš já koukám na něj,“ těšilo Zadinu.

Uvidíme, jak se mu povede dál. V úterý čeká Oceláře duel se Spartou, tedy proti týmu, kterému dal svůj první hattrick v třineckém dresu Marek Zadina. Jak si povede jeho syn?