Páteční duel mezi Třincem a Litvínovem byl něčím neobvyklý. Svůj dvoustý start v roli hlavního trenéra prožil na třinecké střídačce Václav Varaďa. Stal se 36. trenérem od roku 1993, který dosáhl na tuto metu.

Neskutečně si toho vážím. Je to krásné pokračování mé kariéry, ale nějak zvlášť to neprožívám. Je to výsledek naší každodenní práce. Pokorně se připravuji na další dvoustovku, aby dopadla tak, jak si všichni představujeme,“ okomentoval jubileum po vítězném utkání proti Litvínovu trenér Václav Varaďa.

Jeho bilance je výjimečná. Mezi trenéry s ninimem 150 odkoučovaných zápasů je nejlepší, mezi trenéry s 50 starty je lepší pouze slavný kouč Vsetína Horst Valášek s 64,34% úspěšností. Po utkání zavzpomínal na svůj první duel v roli hlavního trenéra: „Bylo to utkání na Kometě, padli jsme v nastaveném čase. Hráli jsme docela slušně,“ zavzpomínal.

Jak se od té doby změnil? „To je těžké říct. Snažím se posouvat dál a dál, nabírám zkušenosti. Hodně mě nabíjí energie hráčů a chuť vyhrávat,“ přiznal. Aktuálně má na svém kontě 126 vítězství a 74 proher.

Svou úspěšnost může dál navyšovat. Nyní k tomu bude mít dva domácí zápasy proti Mladé Boleslavi a Pardubicím.