Deset zápasů trvala série bez prohry v třinecké WERK Aréně. Ukončila ji až Mladá Boleslav, která pod Javorovým zvítězila i na konci minulé sezóny. Nyní k vítězství došla až po samostatných nájezdech.

Bylo to těžké utkání, něco podobného jako v předchozím zápase proti Litvínovu. Moc střel na naší branku nešlo, bylo to těžké na koncentraci. Boleslav hrála výborně, držela s námi tempo, bohužel nám chybělo trochu štěstíčka,“ smutnil po zápase gólman Josef Kořenář.

Ten si trochu vyčítá druhou branku z hole Zohorny. „Možná jsem mu mohl zabránit, ale to uvidíme na videu, zda jsem byl trochu mimo osu. Zohorna to pěkně trefil, levák z pravé strany, přesně nad beton,“ popsal trefu svého soupeře.

Oceláři poprvé v sezóně prohrávali po čtyřiceti minutách. V předchozích patnácti případech vstupovali pouze jednou do třetí třetiny za vyrovnaného stavu, ve zbylých zápasech měli minimálně o gól navrch. „Bylo to pouze o gól, pořád jsme byli v zápase. Měli jsme pozitivní myšlenky, stejně jako trenéři. Chtěli jsme vyrovnat a pak otočit zápas, ale to se nám nepodařilo,“ popsal dění o přestávce muž s dvaatřicítkou na dresu.

Utkání došlo až k prvním nájezdům v sezóně. Zatímco třinečtí střelci nedokázali ani v jednom případě prostřelit brankáře Krošelje, mladoboleslavským hráčům se to povedlo hned dvakrát. „Nájezdy jsou loterie, protože se moc nejezdí. Člověk neví, co soupeř udělá. Bohužel to nevyšlo,“ vyjádřil se Kořenář na adresu penaltové loterie.

Duel proti bruslařskému klubu byl pro Kořenáře už čtvrtým v řadě, předtím se s Jakubem Štěpánkem pravidelně v chytání střídal. „Nyní je to něco jiného. Vyhovuje mi, když jsem v zápřahu, ale je to trochu těžší, když se hraje obden. Člověk nemá čas na nic jiného, než jen na zápasy. Není to špatné, ale už přichází trochu únava. Musím dobře regenerovat, protože to byl čtvrtý zápas v sedmi dnech,“ připomněl třinecký gólman.

Jeho kolegou na lavičce je při absenci Jakuba Štěpánka třinecký odchovanec Lukáš Daneček. Dnes již dvaatřicetiletý gólman debutoval v roce 2006 proti Pardubicím, nejbližšímu soupeři Ocelářů. Dočká se své chvíle v bráně i v úterý?