Před třinácti měsíci vystoupal na strop nové WERK Arény dres s číslem 91. Nyní se Richard Král znovu vrátil do města, kde kouzlil před soupeři a třineckými fanoušci. „V zápase člověk na to nemyslí, ale bylo hezké se tam podívat,“ řekl po utkání bývalý třinecký kapitán a dvojnásobný nejproduktivnější hráč extraligy.

Vítězný pocit slavil po zápase s Pardubicemi dlouholetý Králův spoluhráč a asistent Marek Zadina. Spolu s Václavem Varaďou dokázali nabudit tým k obratu. Oceláři zvítězili 4:3. Svůj první extraligový zásah zaznamenal Miloš Roman. „Pro mě je důležité, že tým vyhrává. Jsem rád, že jsem se konečně prosadil. S Patrikem Hrehorčákem a Vladem Draveckým jsme se dostávali do šance, jen mi to tam nepadalo, teď to sice nebyla nějaká pěkná akce, ale Ondra mě našel a já se trefil,“ těšilo po zápase Romana.

Puk s popisem prvního gólu od kustodů dostal. Médiím přiznal, že si z něj pokladník střílel: „Erik si ze mě utahoval, že nechci dávat do klubové kasy, proto mám nulu na střeleckém kontě. Něco mě to bude stát,“ řekl.

Jeho výkony i výsledky sleduje bratr Michal, se kterým působil v mladších třineckých výběrech. Michalovi se v extraligovém týmu Třince skórovat nepodařilo, Miloš se dočkal. „Po zápasech si píšeme, pomáháme si, vysvětlujeme věci, situace na ledě a radíme si, ať už já jemu nebo on mě. Myslím, že on má velký vliv na mém zlepšení,“ pochválil bratra, útočníka Nových Zámků.

Romanův gól byl důležitý pro další vývoj zápasu. Třinečtí nezvládli úvod druhé části a po trefě Blümela prohrávali 2:3. „Bylo to hned další střídání po inkasovaném gólu. Snažili jsme se jít na led a zahrát co nejlépe. Jsem rád, že nám to tam padlo.“

Po šesti domácích zápasech Třinecké čeká výlet mimo WERK Arénu. V pátek se střetnou v Českých Budějovicích proti Motoru, v neděli za dohledu kamer České televize na ledě Komety Brno. Doma se ukážou už v úterý v derby proti Vítkovicím.