Zhruba před měsícem Ostravané vzpomínali na pět let staré derby, po kterém odstoupili z pozice trenérů Jiří Kalous s Václavem Varaďou. V úterý nastal další díl odplaty. Oceláři zcela ovládli bitvu na třineckém letě a zvítězili 6:0.

Úvodní gól byl z dílny první přesilovkové formace, na jejímž konci byl Matěj Stránský. Sedmnáctý gól v sezóně měl pro něj velký význam. „Minulý týden mi zemřel dědeček, tak to bylo pro něj. Přál jsem si dát gól a poslat mu ho nahoru, určitě se na mě dívá,“ věří Stránský.

Svou kvalitní střelu ukázal také Erik Hrňa. Na začátku 10. minuty přesnou dělovkou zvýšil na 2:0. Vítkovice se snažily v první třetině ještě s výsledkem něco udělat, ale gólmana Kořenáře nepřekonali.

Prostřední část už byla zcela v režii Ocelářů. Přestože vláda nepovolila pouťové atrakce, Vítkovičtí nasedli na třinecký kolotoč a čekali, kolik puků jim spadne do sítě. Dočkali se ještě čtyř kousků. Ondřej Kovařčík, Martin Růžička, Patrik Hrehorčák a podruhé Erik Hrňa pokořili gólmany Svobodu s Dolejšem.

Jsem rád za vítězství i konečný výsledek. V první třetině to bylo malinko nervózní, v první polovině jsme se hledali, darovali jsme Vítkovicím příležitosti, ale ty gólem neskončily. Poté přišly přesilové hry, postupně jsme odskakovali a ve druhé části hráli pohledný hokej. Za dnešní výkon jsme si vítězství zasloužili. Jednoznačně jsme si došli ke třem bodům. Druhá a třetí třetina byla z naší strany velmi dobrá a nakonec nás to vyneslo ke třem bodům, které jsou pro nás velkou vzpruhou v tomto náročném rozpisu soutěže,“ zhodnotil duel trenér Václav Varaďa.

Bohužel v třineckém kádru už se neobjeví Filip Zadina, který se vrací do Detroitu. Povolávací rozkaz zatím nedostali reprezentant Lukáš Jašek a gólman Josef Kořenář, a tak uvidíme, jak dlouho bude hrát toto duo s drakem na prsou.