Dvakrát Olomouc, Karlovy Vary a Vítkovice. Čtyři zápasy v řadě naši hokejisté prohráli. Dvakrát doma, dvakrát na hřištích soupeřů. Středeční duel proti Zlínu nepříjemnou sérii zlomil, ale vítězství se nerodilo lehce.

Třineckým se dařily přesilové hry. Svůj den měl odchovanec Vsetína Erik Hrňa, který v deváté minutě otevřel skóre po křížném pasu Růžičky. Vedení Ocelářům vydrželo pouze tři minuty, poté šli Oceláři dvakrát do tří. První dvojnásobnou přesilovkou vyrovnal Honejsek, když dorazil do Kacetlovy brány odraženou střelu Gazdy od zadního mantinelu. Další přesilovky Oceláři přežili.

Ve druhé části už se tolik nevylučovalo, avšak Kacetl třineckou bránu nezamkl. Třineckého gólmana překvapil střelou přes bránící hráče Vopelka a Zlín vedl. Druhá třetina rovněž měla nerozhodný výsledek. Po přihrávce Růžičky si Hrňa připravil puk v pravém kruhu na střelu a pokusem k levé tyči podruhé překonal Kašíka.

Třetí část už gól nenabídla, a tak zápas dospěl do prodloužení. Předchozí čtyři nastavení skončila pro Varaďovu družinu neúspěchem. Ve středu Musil vykouzlil gólovou přihrávku na Růžičku a nejproduktivnější hráč Extraligy přidal ke dvěma asistencím i vítěznou trefu.

Po minulých zápasech jsme si řekli, že naše hra musí být zcela jiná, musíme více chodit do brány a jít si po hlavě do brankoviště. Dnes se nám to dařilo. Sice nás mrzí, že máme pouze dva body, ale ceníme si toho, že jsme to zase byli my,“ řekl po utkání střelec dvou gólů.

Chtěl bych poděkovat našemu týmu za předvedenou hru. Hráli velmi dobře a srdcem. Dostali se do spousty šancí, splnili to, co jsme si řekli. Povedlo se nám proměnit přesilovky, což se nám v předchozích zápasech nedařilo,“ ohodnotil zápas trenér Marek Zadina.

Další utkání sehrají Oceláři po Novém roce. V Plzni si střihnou dvojzápas. Nedělní duel vysílá sportovní kanál ČT Sport, pondělí pak O2 TV.