Po sérii dvaceti zápasů bez porážky nyní dolehla na naše borce menší krize. Odchod tria Kořenář, Jašek, Zadina byl jednou z příčin nezdaru v posledních zápasech. Slezané čekají na tříbodové vítězství od 15. prosince.

O pátečním duelu proti Pardubicím rozhodla už první třetina. Oceláři navázali na výkon z poslední části v Plzni a soupeři dovolili v úvodní dvacetiminutovce vstřelit tři góly.

Po přestávce uhasl pardubický gólostroj. Do branky přišel expardubický gólman Kacetl a Třinečtí rozjeli kolotoč v útočném pásmu. Jako první pokořil Kloučka Michal Kovařčík. V závěru druhé třetiny se prosadil i Musil, jenže jeho střela padla do brány až po závěrečné siréně.

Jakékoliv naděje na zisk bodu zmařila úvodní situace poslední třetiny. Blümel zachytil nepřesnou přihrávku kanadské posily Leiera a z protiútoku zabil poslední hřebíček do třinecké rakve.

Ani kanadské posily tak nepomohly k přelomení nepříjemné série bez tříbodového vítězství. Ta je dlouhá už osm zápasů.

Skóre je odpovídající. Úvodní třetina byla z naší strany více než bídná, mohli jsme dostat i více gólů. Ve druhé třetině jsme se zvedli, ale stále to nestačilo. Byl to špatný zápas z naší strany,“ zhodnotil zápas Tomáš Marcinko. Slovenský centr poprvé nastoupil s kanadskými křídly. „Oba jsou šikovní hráči, ale potřebují chvíli na aklimatizaci. Jsou tady pár dní i s cestou. Důležité je, že mají úvodní zápas za sebou. Každý zápas jim pomůže, musíme si navzájem pomoct,“ popsal muž s číslem 65 na dresu.

Oceláři budou muset zlepšit produktivitu. V posledních dvou zápasech proti Plzni a Pardubicím vypustili ze svých hokejek 152 střeleckých pokusů, ale pouze v jednom případě puk skončil v bráně.

Na zlepšení si budeme muset počkat do neděle, kdy se ve WERK Aréně před kamerami ČT Sport představí Liberec. Utkání startuje v 18:30.