Střelecký prach zvlhnul. Ocelářům se nedaří střílet góly a prohrávají. Po Olomouci a Plzni vyšli na prázdno také v zápase proti Liberci, a když po dvou chybách obránců, kteří nechali soupeře ujet na Kacetla, padly jediné dva góly zápasu, přišli třinečtí hokejisté o první místo v tabulce.

Slezanům se v utkání nedařilo téměř nic. I přes častou střelbu nedokázali ani jeden z osmatřiceti pokusů dostat za záda Petra Kváči. Blízko byl Kanaďan Leier, který netrefil poloodkrytou bránu.

Severočeši dvakrát udeřili. V první třetině ujeli sami dva na Kacetla Bulíř s Grígerem, první jmenovaný si nejprve narazil puk se svým kolegou a následně poslal kotouč za bezmocného Kacetla.

Ve druhé třetině byla gólová situace o něco příznivější, jenže akci dva na jednoho přesně zakončil hradecký host Pavlík a na světelné tabuli svítilo skóre 0:2, které vydrželo až do závěrečné sirény.

Byl to těžký zápas s dobrým soupeřem. Dostali jsme dva góly, na druhou stranu se nám nepodařilo žádný vstřelit. Snažili jsme se dělat to, co děláme, ale nějak nám to nepadalo,“ smutnil po utkání obránce Tomáš Kundrátek, který byl na ledě u obou gólů Liberce. „Dvakrát ujeli, dali dva góly. U druhého gólu mi přeskočil puk hokejku, ujeli dva na jednoho a dali gól,“ okomentoval gólové situace.

Pokud chtějí Varaďovi svěřenci vyhrávat, musí začít střílet góly. Možnost budou mít v úterý v Mladé Boleslavi a následně ve čtvrtek v Hradci Králové.