Jednodenní odložení a přesun utkání do Třince nakonec hrálo důležitou roli v prolomení neúspěšné série 10 zápasů bez výhry za tři body. Hradečtí mají v zápasech proti Ocelářům problém vstřelit více než jednu branku. To se potvrdilo i v pátečním utkání. „Kdybychom to věděli, tak těch gólů dáme víc. Snažíme se jít do branky, tlačit se tam, ale úspěšnost nemáme dobrou,“ okomentoval neproduktivitu obránce Filip Pavlík.

Východočeši se jako první dostali do vedení. V úvodu druhé třetiny se prosadil Perret. To však bylo z jejich strany vše. Oceláři si pomohli v přesilové hře, střelu Rodewalda dorazil za Mazancova záda Michal Kovařčík.

Stejný hráč byl i u rozhodujícího gólu, když přihrávkou uvolnil obránce Gernáta, jenž si hravě poradil s hradeckým gólmanem. Účet prostřední třetiny uzavřel po přihrávce Růžičky unikající Stránský. Mazanec vyjel proti nejlepšímu střelci extraligy, ale ve snaze vypíchnout puk promáchl a Stránský zakončil akci střelou do prázdné brány.

Ve třetí třetině se domácí snažili udržet dvoubrankový náskok a to se jim podařilo. Trenéři nechali v šatně druhého z dvojice Kovařčíků Ondřeje. „Ondra má lehký zdravotní problém, proto zůstal v kabině,“ prozradil po utkání trenér Marek Zadina. Oceláři ve zbytku zápasu Hradecké k ničemu nepustili, navíc v závěrečné power-play mohl vstřelit gól brankář Kacetl, avšak jeho oblouček zachytil na obranné modré čáře hradecký hráč. Gól se třineckému gólmanovi vstřelit nepovedlo, přesto se po uplynutí 3600. sekundy mohl radovat ze svého prvního tříbodového vítězství v třineckém dresu.

Mám radost ze dvou kanadských bodů, ale důležitější jsou tři body, které jsme potřebovali jako sůl. Jsem rád, že se nám to po dlouhé době povedlo a bude to odrazový můstek k zisku většího počtu bodů. Dnes se k nám přiklonilo štěstí, ke mně se puk odrazil před gólmanem, Stránskému gólman skočil do prázdna. Tyto chvíle jsme potřebovali,“ řekl po utkání Ondřej Kovařčík.

Další zápas sehrají Oceláři v neděli ve WERK Aréně proti Spartě. Utkání začíná v 17:30 a v přímém přenosu ho odvysílá televizní stanice ČT Sport.