Bitva o čelo tabulky nabídla parádní podívanou, která skončila až samostatnými nájezdy. Třinečtí se po vítězství nad Hradcem Králové chtěli vrátit na vítěznou vlnu, proti však byla Sparta, která v předchozích pěti zápasech ztratila pouze dva body.

Utkání začalo pro Třinec poměrně tradičně a to prvním inkasovaným gólem. O ten se postaral ve 12. minutě Buchtele. Pražané tak zakončili první třetinu nejtěsnějším náskokem.

Ve druhé části o gólovou výhodu přišli. Poprvé se prosadila kanadská posila Rodewald. Toho ukázkově našel přihrávkou od modré Kundrátek. Ve 35. minutě se prosadil nejproduktivnější hráč soutěže Růžička, když využil chybný pas brankáře Machovského, a Třinec po dvou třetinách vedl.

Ještě lépe vypadal výsledek na světelné tabuli po využití dvojnásobné přesilovky, kdy se z velkého úhlu prosadil Marcinko. Odpověď nečekala dlouho, v oslabení ujel Pech a snížil na 3:2. Třinečtí získali dvoubrankový náskok zpět po trefě Stránského, jenže utkání nakonec šlo do prodloužení. Ve 48. minutě snížil exhavířovský Říčka a na začátku poslední desetiminutovky vystřelil z vlastního obranného pásma Jurčina a brankář Kacetl našel puk až ve své bráně.

V prodloužení gól nepadl, i když oba celky měly své šance. Rozhodlo se v nájezdech. Kacetl nepovolil Pražanům ani gól, na druhé straně pokořili Machovského Růžička a Rodewald a Oceláři tak brali druhý bod.

„Takové zápasy baví každého. Když na sebe narazí dva ofenzivní týmy ze špičky tabulky, tak musí bavit všechny. Bavil nás i diváky u obrazovek. Padlo spoustu gólů, škoda, že jsme neudrželi vedení, ale jsme rádi i za dva body,“ těšilo Martina Růžičku. „Jsem rád, že jsme potvrdili výkon s Hradcem. Celý tým jsme šli za vítězstvím, což se nám povedlo,“ doplnil.

Trenérské duo Varaďa – Zadina v posledních zápasech proměnilo sestavy přesilovkových formací. Stránský s Gernátem zamířili do druhé formace, první pak oživili Marcinko s Douderou. „Pomohli jsme si přesilovkou pět na tři, ale v přesilovce pět na čtyři jsme góly nedali. Nebudu říkat, že nám to jde. Trenér vyzkoušel výměnu hráčů. Určitě se na to ještě podíváme. Bude jen na nás hráčích, kteří tam chodí, abychom to nějak zvedli a ten gól z toho dali. Jsou to důležité situace,“ poznamenal Růžička na adresu přesilové situace.

Oceláře nyní čeká výlet do Čech. Ve středu se utkají s Vervou v Litvínově a v pátek otestují sílu soupeře v Mladé Boleslavi. Domu se vrátí v neděli na utkání s Českými Budějovicemi.