Litvínov, stadion Ocelářům zaslíbený. Z posledních devíti návštěv Třinec odjel s prázdnou pouze jednou a to v posledním vzájemném utkání loňské sezóny. Prodloužit tuto sérii chtěli svěřenci trenéra Varadi i zápasem v severních Čechách.

Jenže první třetina se Slezanům vůbec nevydařila. Před Zajíčkovou brankou byli téměř bezzubí, naopak soupeře pouštěli do mnoha přečíslení, navíc v přesilové hře po vyloučení Růžičky využil výhodu jednoho muže v poli Lukeš.

První třetina nebyla z naší strany optimální, soupeři jsme povolili více brejků. Do druhé třetiny jsme nastoupili lépe, byli jsme agresivnější,“ řekl po utkání Petr Vrána. Na první třetinu zareagovali trenéři. „Nabádali jsme kluky, aby měli třetího hráče nahoře a nechodili do riskantních situací. My jsme se jich nevyvarovali a Litvínov hrozil. Na poslední chvíli jsme tomu třeba zabránili, nebo to soupeř nesehrál šťastně. Ve druhé a třetí třetině jsme si na to dali pozor a drželi střední pásmo. Nebylo to nejkoukatelnější, ale bylo to účelné,“ doplnil kapitána trenér Václav Varaďa.

Třinečtí v prostřední části otočili výsledek ve svůj prospěch. Nejprve duo Vrána – Marcinko využila přesilovou hru za dvě sekundy. „Nebyla to nacvičená akce. Po buly jsme oba bouchli do puku a Tomášovi se to odrazilo do jízdy a následně to skvěle vyřešil,“ pochválil Vrána svého spoluhráče.

Pár minut na to bylo číslo 20 zapsáno do kolonky střelce druhého gólu. Třinecký kapitán se trefil po třináctizápasovém půstu. „Jsem za něj rád. Člověk na to nemyslí, když se daří. Pokud se nedaří, snaží se to zlomit. Dnes to padlo trochu se štěstím, tečoval jsem střelu od modré,“ okomentoval Vrána svůj střelecký zápis.

V poslední části Oceláři soupeře k ničemu zásadnímu nepustili. Když už Litvínov hrozil, v bráně byl spolehlivý Jakub Štěpánek, který se podruhé nenechal překonat a po měsíci si připsal tříbodové vítězství na své konto.

Do Litvínova jsme přijeli pro tři body, ale pro diváky to nebyl nejlepší zápas. Zápas jsme odmakali, hráli jsme urputně. Dnes to bylo o těžké dřině proti soupeři, kterému se v minulých zápasech dařilo a poskočil tabulkou. Děkuji klukům za odvedený výkon. Pro Jakuba Štěpánka je to dobrá vzpruha do dalších bojů,“ zhodnotil zápas třinecký lodivod.

Ten ještě nepostavil staronovou posilu třineckého celku, obránce Vladimíra Rotha. „Vláďa Roth čtyři měsíce nikde nepůsobil. Byl akorát na měsíc v Českých Budějovicích, kde odehrál pět zápasů, ale nedostal příliš prostoru. Je na něm vidět tréninkové manko, které potřebuje dohnat. Od minulého týdne podstupuje tréninkové dávky a v sobotu nastoupí v domácím zápase Frýdku-Místku. Uvidíme, jaká bude situace s výhledem do příštího týdne. Záleží, zda bude připravený, ale v tuto chvíli to není do základní sestavy našeho týmu. I přes chyby, které se vždy objeví, hraje šestice obránců velmi slušně,“ přiblížil situaci kolem třineckého obránce.

V pátek čeká Třinec další výjezdové utkání. Mladá Boleslav jako jediná z extraligového pelotonu neokusila hořkost porážky od Ocelářů. V Třinci zvítězila 4:3 po nájezdech, na domácím kluzišti pak 3:2 v základní hrací době. „Boleslav je relativně mladý tým, má skvělé bruslaře, hraje dobrý hokej. Minulý zápas pro nás nebyl vůbec jednoduchý. Věřím, že tentokrát budeme úspěšní,“ doufá Petr Vrána. Utkání začíná v 17:30.