Neoblíbený soupeř pro letošní sezónu se nachází ve Středočeském kraji. Hokejisté Mladé Boleslavi porazili Oceláře potřetí v sezóně. Slovinský brankář Krošelj nepustil více gólů než soupeř a jeho celek znovu zvítězil 3:2.

Zápas se Slezanům nevydařil. V prvních dvou třetinách byli domácí lepším celkem, ale diváci u obrazovek museli dlouho čekat na gól. Dočkali se až ve druhé polovině druhé části a to hned dvakrát. Nejprve nahození od modré čáry bruslí tečoval Kousal. Poté Marcinko zahodil velkou šanci po přihrávce Draveckého, dorážet mohl ještě Hrehorčák. „Tam jsem byl na sebe naštvaný. Kdybych byl rychlejší, mohl jsem puk dorazit, ale chyběl kousek,“ okomentoval situaci posledně jmenovaný. Pár sekund na to domácí parádní kombinací přidali druhý gól, Kousal trefil bránu za padajícím Štěpánkem.

Dobrou hru předvedli Oceláři až v poslední části. Pomohla jim k tomu přesilovka, kterou po kombinaci Hrni a Růžičky proměnil Marcinko. O čtyři minuty později už bylo vyrovnáno. Marcinko vysunul do brejku Hrehorčáka, který si nadvakrát poradil s Krošeljem a po deseti zápasech bez bodu se zapsal do střelecké listiny. „Marci měl větší sílu, vybojoval puk na modré čáře a já jsem pak dal gól,“ pověděl s úsměvem úspěšný střelec.

Zápas nakonec rozhodla pokračující přesilovka Mladé Boleslavi. Tu ukončil přesnou trefou od modré Kotala a rozhodl o dalším vítězství bruslařského klubu, neboť Třinečtí už nebyli schopni znovu srovnat skóre ani po šancích Vrány a Stránského.

V první třetině jsme hráli hrozně špatně. Úvodní dvě třetiny vůbec nesplňovaly náš plán, se kterým jsme šli do zápasu. Neměli jsme dobrý pohyb, Boleslav byla všude první a my ztráceli krok. Jediné měřítko dnešního zápasu snese třetí třetina, kde se nám podařilo vyrovnat na 2:2 a hráli jsme svou hru. Bohužel jsme špatně sehráli oslabení. Po vstřeleném gólu jsme do patnácti sekund inkasovali, což zbortilo momentum, které jsme měli,“ zhodnotil zápas trenér Marek Zadina.

Oceláře nyní čeká sedm zápasů na území Moravy a Slezska. V neděli doma přivítají nováčka z Českých Budějovic. Utkání startuje až v 17 hodin.