Zápas, který málem přepisoval historii. Souboj s nováčkem z Českých Budějovic nabídl neuvěřitelných šestnáct gólů a nechybělo moc a mohli jsme vidět ve WERK Aréně první dvouciferný výsledek.

Utkání nezačalo pro Oceláře vůbec dobře. Třinečtí se snažili hrát v třetině soupeře, jenže ten jim ujížděl a navíc využíval početní výhody. V 5. minutě napřáhl od modré čáry Alderson a prudká rána prolétla mezi hráči až do Kacetlovy brány. Na trefu budějovického obránce navázali ještě v přesilovkách Toman s Voženílkem a Jihočeši překvapivě vedli 3:0. Ještě v první třetině stihl výsledek kosmeticky upravit obránce Gernát.

Ocelářům proti slabším soupeřům nejvíce svědčí druhé třetiny. Svou převahu využili velmi rychle a po čtyřech minutách a gólech Kanaďanů Rodewalda a Leiera srovnali skóre na 3:3. Budějovický trenér Propsal si vzal oddechový čas a rozjel Motor do nevídaných obrátek. Výsledkem jeho hráčů bylo znovu vedení o tři góly a to ve 35. minutě. Ocelářům pomohli produktivní hráči. Gernát dorazil do brány střelu Leiera a Stránský využil asistenci Růžičky ke snížení na 5:6.

Gólové hody byly k vidění i v poslední části, avšak jako první se prosadil svým premiérovým gólem Ville. Poté už řádili hráči s drakem na hrudi. Na rozdíl jednoho gólu snížil Michal Kovařčík. O dvě sedmičky na světelné tabuli se přičinil druhým gólem v zápase Stránský a rozhodující gól zaznamenal univerzál Dravecký, pro kterého to byl první gól od úvodního zápasu sezóny. Třinecké vítězství pečetil střelou do prázdné brány Hrehorčák a stanovil konečný výsledek na cifrách 9:7.

Jsme rádi za tři body, ale nejsme rádi za výkon v defenzívě. Doma jsme si nechali dát sedm gólů. Nebyl to trenérský večer, ale kluci zabrali, ukázali charakter, byli schopni vstřelit branky a překlopit výsledek na naší stranu,“ zhodnotil trenér Václav Varaďa a pokračoval: „Budějovice nám ukázaly lekci z produktivity, přesilovky sehrály velice dobře, vždy byly schopné se dostat k puku a dát nám gól.“