Dohrávka prvního kola nabídla zajímavý závěr. Souboj mezi Kometou Brno a Oceláři nabídl za poslední čtyři roky už čtvrtý rozhodující gól v poslední minutě. Oceláři tak oplatili soupeři vyrovnávací gól z úvodního vzájemného utkání, který padl devět sekund před koncem.

Pojďme ale od začátku. Třinečtí si po divoké přestřelce na domácím ledě s českobudějovickým Motorem dali pozor na vstup do zápasu. Po deseti zápasech se radovali z úvodního gólu. Patrik Hrehorčák uklidil za brankovou čáru střelu Mariana Adámka.

Ještě v téže desetiminutovce se radovali také domácí hráči. Přesilovou hru využil ostrostřelec Peter Mueller, který po přihrávce do volného kruhu propálil Štěpánka v třinecké bráně.

Vyrovnaný výsledek přinesla také druhá třetina. V její třinácté minutě Oceláři špatně střídali a domácí využili přečíslení čtyři na jednoho ve vedoucí gól. Gólovou střelu nechali hráči na tom nejmladším, Stanislavu Svozilovi, pro kterého to byla první trefa v sezóně. Premiérový gól si zapsal do statistik také třinecký Daniel Kurovský, když v závěru 38. minuty projel kolem bránících hráčů a napálil puk za Vejmelkova záda.

Rozhodnutí přišlo v poslední minutě. Holland u vlastní branky udeřil do obličeje Hrehorčáka, inkasoval dvouminutový trest a nabídnutou přesilovku využil po diagonálním pasu Růžičky zakončující Hrňa. Třinecký útočník rozhodl o třetí výhře Ocelářů nad Kometou v letošním ročníku.

Komplet mohou svěřenci Václava Varadi završit už v pátek, kdy oba týmy čeká poslední vzájemný duel v základní části. Utkání začíná v 17 hodin na ledě třinecké WERK Arény.