Fantastický výkon brankáře Štěpánka, dobrá hra Ocelářů a čtyři góly ve Vejmelkově síti. To jsou body, které dovedly Slezany k pětadvacátému vítězství v sezóně, čtvrtému nad Kometou.

Poslední vzájemný souboj základní části odstartoval již v úterý večer, kdy začaly vznikat nepříjemné články z klávesnice Michala Koštuříka z deníku Sport. Nejprve hráči Komety hledali příčiny brněnské prohry v rozhodčích, poté se autor ve spolupráci s představitelem Komety pokusil udělat z Třince nepřizpůsobivý klub. „Třinec nevyslyšel naši žádosti, protože měl svůj program. Nebylo to nic mířeného proti Třinci,“ bránil se po pátečním utkání trenér brněnské Komety Jan Zachrla. „Kometu nepovažuji za slabší tým, ale jsme ve fázi jaké jsme. Nebyla to z naší strany taktika, abychom Třinec rozhodili,“ doplnil.

Oceláři vstoupili do zápasu neubráněnou přesilovkou. Vyloučení Vladimíra Draveckého potrestal v početní výhodě Peter Schneider a Kometa vedla. Vedení Brňanů vydrželo pouze 44 sekund. Poté se prosadil nejproduktivnější obránce Martin Gernát a svým devátým gólem v sezóně vyrovnal na 1:1. První přestávku prožili v lepším rozpoložení Oceláři, neboť v 17. minutě tečoval nahození Martina Adámka před brankářem Vejmelkou navrátilec do sestavy Ondřej Kovařčík.

Ocelářům se v prostřední části lépe dýchalo, diváci viděli útočný hokej a také jednu branku. Erik Hrňa si našel odraženou střelu Ondřeje Kovařčíka, zamíchal pukem a podruhé v tomto týdnu prostřelil brankáře Vejmelku.

O poslední zápis na gólový účet se postaral Martin Růžička. Třinecký útočník si po pravém mantinelu najel do útočného pásma a prudkou střelou do pravého víka uzavřel výsledek na 4:1, navíc vstřelil svou 191. branku v základní části, čímž přeskočil lídra Richarda Krále. „Mám z toho velkou radost. Vůbec jsem nevěděl, že tato meta tam někde je. Když mi Havran bral ten puk, nevěděl jsem, co dělá. Mám z toho velkou radost. Je to skvělý milník na překonání. Docením to až časem. Měl jsem kolem sebe špičkové spoluhráče,“ pověděl po utkání Martin Růžička.

Netradiční situace byla k vidění v 50. minutě. Brňané hráli přesilovou hru a zamkli soupeře před brankou. Dva Oceláři přišli o hůl a bez hole byl také gólman Štěpánek. Zajímavou situaci ale Třinečtí zvládli bez inkasovaného gólu. „Jakub Štěpánek nás v posledních zápasech podržel. Byl to jeden z našich nejlepších hráčů, ne-li nejlepší. Je to skvělý brankář. V kabině jsem říkal, že jsem kolikrát myslel, že to bude gól, ale on vytáhl skvělý zákrok a podržel nás,“ pochválil Růžička svého brankáře.

Tým trenérů Varadi a Zadiny je znovu na vítězné vlně. Z šesti zápasů bral čtrnáct bodů. O dalších šest bude bojovat v nejbližších dvou domácích zápasech – v neděli od 16 hodin proti Karlovým Varům a v úterý o hodinu později v derby s Vítkovicemi.