Oceláři jsou na vítězné vlně. Po divoké přestřelce s českobudějovickým Motorem je nezastavila ani dvakrát Kometa a v neděli ani Karlovy Vary. Západočeský klub si z Třince odvezl šest gólů a žádný bod.

Trenér Varaďa postavil do branky Štěpánka. Karlovarský lodivod naopak nechal doma prvního střelce gólu mezi brankáři Novotného a šanci dal juniorskému mladíkovi Hamrlovi. Mladý gólman lovil první puk z brány už ve 2. minutě, kdy před ním Michal Kovařčík tečoval Musilovu střelu.

Energetici odpověděli po pár minutách. Vondráček získal puk u levé tyče, našel skulinku mezi tyčí a Hamrlovou brankou a srovnal na 1:1. Třinečtí ve zbytku první třetiny zatlačili soupeře, vytvořili si několik šancí, ale když už byl překonán gólman Hamrla, pomohli mu spoluhráči odstranit puk z brankoviště. „Už v první třetině jsme si měli hodně střel a vytvořili jsme si dobré šance, bohužel nám to tam nenapadalo,“ řekl po utkání majitel tří asistencí Michael Špaček.

Druhá část už patřila hráčům v červených dresech. Jen 13 sekund trval gólový půst ve druhé části. Vrána vyhrál buly, od modré čáry se napřáhl Gernát a desátým gólem vrátil domácím vedení.

Ani tento jednogólový náskok Ocelářům dlouho nevydržel. Po vyloučení Špačka vystřelil Flek nepříjemný puk po ledě a spoluhráči čekající před třineckou brankou výborně zaclonili výhled brankáři Štěpánkovi – 2:2.

Zápas rozhodlo tři a půl minuty uprostřed zápasu. Ve 29. minutě fauloval Kohout Kurovského a nařízené trestné střílení proměnil Stránský. Dvě minuty na to Hamrla vyrazil Špačkovu střelu před sebe a Rodewald baseballovým úderem doklepl puk do sítě. Gólostroj druhé části uzavřel druhou brankou v zápase přesilovkovou trefou Michal Kovařčík. „Dnes se mi hrálo dobře. Hned z prvního střídání jsem dal gól, což mě nakoplo. Navíc jsem dostal dost prostoru na ledě,“ těšilo třineckého hráče, který byl na ledě u čtyř vstřelených gólů.

V poslední části už si Slezané výsledek pohlídali. Do střelecké listiny se v přesilové hře zapsal nejproduktivnější hráč Extraligy Růžička, když proměnil přihrávku Marcinka v šestý gól. Tečku za utkáním udělal v 51. minutě Weinhold a uzavřel skóre na stavu 6:3. „Ve třetí třetině už jsme si výsledek pohlídali,“ řekl po utkání Špaček. Jemu osobně se v závěru nehrálo dobře. „Ke konci mi odcházely nohy, ale jsem rád, že jsem týmu pomohl k vítězství.“

S bilancí sedmi vítězství v osmi utkáních půjdou Oceláři do posledního ze série tří domácích zápasů. V úterý přivítají ve WERK Aréně Vítkovice. „Hrát zodpovědně zezadu a využít šance, které si vytvoříme. Připravíme se na ně, ukážeme si podrobnosti na videu a porveme se o vítězství,“ slíbil mladší z dvojice Kovařčíků.