Úporná obrana a nebezpečné protiútoky, či přesilové hry. To je charakteristika Olomouce, která v posledních vzájemných zápasech velmi zle zatápěla třineckým hráčům. Nejinak tomu bylo i v pátečním duelu v Plech Aréně. Nakonec měl šťastný konec.

Oceláři se dlouhé minuty nemohli proti obraně a brankáři Konrádovi prosadit. To na druhé straně se domácí prosadili z přesilové hry. Lukáš Nahodil schoval střelu mezi třinecké obránce a prostřelil gólmana Štěpánka.

Ještě hůř bylo pro Oceláře na začátku druhé třetiny, kdy se puk odrazil od Růžičkovy brusle k rozjetému Burianovi, který vytěžil ze svého úniku druhý gól. Slezané na tento gól našli rychlou odpověď. Růžička zpoza branky přihrál za přispění Špačkovy brusle Stránskému a nejlepší střelec extraligy snížil na 2:1.

O vítězství Ocelářů rozhodla poslední třetina. V obou gólech měli prsty bratři Kovařčíkové. Michal se postaral o srovnání, když tečoval střelu Adámka. Ve 48. minutě opět nahazoval od modré čáry Adámek a tentokrát Ondřej byl tím šťastným střelcem. Ve zbytku zápasu Třinečtí udrželi jednobrankový náskok a podruhé v sezóně zvítězili nad Olomoucí.

Už v neděli je čeká další nepříjemně bránící soupeř. Do WERK Arény zavítají ševci ze Zlína. Utkání startuje v 15 hodin. I toto utkání proběhne v rámci akce O kapku lepší hokej, která podporuje dětské pacienty postižené leukémií.