Jako na houpačce se mohl cítit obsluhovatel světelné tabule, který mačkal góly sériemi. Oceláři vstoupili do čtvrtého derby výborně, brzy vedli, jenže ještě do první přestávky stihli prohrávat. O vítězi nakonec rozhodla druhá třetina.

Pojďme ale postupně. Třinečtí vyrazili do Ostravar Arény v roli favorita, přesto trenéru Varaďovi chyběli dva ze tří reprezentantů. Stránský se Špačkem dostali volno, v obraně se objevil Musil. „Všichni tři se hlásili ráno na tréninku. Nyní budeme hrát sedm zápasů ve třinácti dnech a potřebujeme ty hráče v co nejlepší formě, proto jsme dali odpočinout Stránskému se Špačkem. U Davida Musila rozhodl fakt, že hrál pouze dva zápasy,“ řekl na adresu reprezentantů trenér Varaďa. Domácí v zápase využili služeb Lakatoše, jenž byl důležitou postavou zápasu.

Ocelářům vyšel úvod. Hned v první minutě se do střeleckého zápisu dostalo duo Růžička – Hrehorčák. Nejprve byl za střelce oznámen druhý jmenovaný, ale videorozhodčí teč nespatřil a gól přisoudil Růžičkovi. Za další tři minuty už byl střelec jasnější. Nahození Adámka proletělo kolem chumlu těl a brankáře Svobody do vítkovické sítě.

Vypadalo to na debakl, jenže Ostravané našli sílu a začali výsledek překlápět na svou stranu. V 6. minutě překonal Štěpánka střelou pod břevno Koch. O osm minut později zaplavalo do třinecké brány nahození Kováře a tečku za první třetinu udělal vlastní gól Gernáta, který se snažil zneškodnit ve vzduchu Lakatošovu vyraženou střelou.

Po přestávce už to byl Třinec jako z úvodu utkání. Po třech minutách nejenže vyrovnal, ale znovu vedl. Nejprve po asistencích bratří Kovařčíků dorazil puk za Svobodu Kofroň. Minutu na to se prosadil podruhé v utkání Růžička.

Druhá trefa nejproduktivnějšího hráče soutěže zastavila gólostroj a diváci už do konce utkání žádný gól neviděli, přestože oba celky si vytvořily několik dalších gólových příležitostí. Tu největší zneškodnil Kacetl, když vychytal Irglovi trestné střílení.

„Měli jsme skvělý start, z prvních dvou střel jsme dali dva góly. Pak jsme si to nechali protéct mezi prsty a domácí otočili výsledek. Ve druhé a třetí třetině už jsme najeli na ten náš hokej. Zápas rozhodly detaily,“ okomentoval utkání Varaďa.

Oceláře čeká ve středu poslední domácí duel v únorovém měsíci. Ve WERK Aréně přivítají Plzeň a v případě vítězství se můžou vrátit do čela soutěže. Utkání začíná v 17 hodin.