Ocelářům se daří otáčet zápasy i ve třetí třetině. To, co se jim nedařilo dvě třetiny sezóny nyní jde. Svěřenci trenéra Varadi zvládli v poslední části dotáhnout zápas do vítězného konce. Proti Plzni to bylo v hodině dvanácté.

Už se Šimonem Stránským, ale bez Michaela Špačka nastoupili Oceláři do boje o čelo tabulky. Proti Plzni začali velmi dobře a už ve 4. minutě vedli 1:0. Nahození Rodewalda od levého mantinelu nadvakrát protlačil do brány Marcinko.

Prostřední třetina Třinci příliš nevyšla. Soupeři se podařilo výsledek nejen vyrovnat, ale i otočit. Svou chvíli slávy využili Pour s Kvasničkou, kteří překonali brankáře Kacetla.

Slezané vstupovali do poslední části s jednobrankovým mankem, což se jim před středečním duelem podařilo zvrátit pouze dvakrát. Naposledy na ledě Olomouce. Obrat ve třetí části odstartoval nejproduktivnější hráč zápasu Jack Rodewald vyrovnávacím gólem. Třinecké gól nakopl, tlačili, vytvářeli si šance, jenže čtyři minuty před koncem ujel Pour, ale fantastický zákrok Kacetla zachránil Ocelářům bod. Další dva přidal dorážkou dvě sekundy před koncem Marcinko a rozhodl o výhře 3:2. „Bylo to o štěstí. Byl jsem otočený zády, pouze jsem bouchl do puku a padlo to tam. Jeden z našich hráčů stál za bránou a zvedl ruce, v tu chvíli jsem věděl, že padl gól. Za vítězstvím jsme si šli, škoda jen, že vítězný gól nepadl dřív,“ popsal poslední gól jeho střelec.

Vzhledem k vítězství Sparty v Liberci ztrácí naši borci na vedoucí celek stále dva body. Oceláře nyní čeká série venkovních zápasů, počínaje pátečním duelem v Pardubicích. Doma se představí až v březnu.