Dva tripy s opačným výsledkem. Vypadalo to náramně, vysoké vítězství nad Pardubicemi, výhra o čtyři góly nad Libercem a kontrolované vítězství nad Zlínem. Oceláři ukázali, jak chutná dračí hokej, na který soupeři nenacházeli recept. Když to nešlo směrem dopředu, pomohla defenzivní část. Bohužel poslední dva zápasy příliš radosti do ocelářské rodiny nepřinesly.

Výletní část odstartovala soubojem ve městě perníků. Pardubice v první třetině neodolaly dračím nájezdům pouze jednou, ovšem v prostřední části už byl ocelový drak mnohem úspěšnější a soupeři zasadil čtyři rány. Dvougólovým zápisem se na vítězství 6:2 podíleli obránce Martin Gernát a mladíček Miloš Roman.

O dva dny později v Liberci skončilo utkání stejným rozdílem, navíc Oceláři nepovolili soupeři ani gól a sami v první třetině vstřelili dva. Další dva přidali ve zbytku zápasu a zarovnali celkový účet na výsledku 4:0.

V poslední části prvního tripu vycestovali Oceláři na led předposledního Zlína. Nebyl to lehký soupeř, ale do 55. minuty Slezané povolili soupeři vyslat na třineckou branku pouze deset střel. Důležitým momentem bylo krásné sólo Rodewalda, Oceláři tím odskočili na rozdíl dvou gólů a zvítězili.

Jdeme zápas od zápasu, neradi se díváme dopředu, protože je to strašně vrtkavé. Utkání se mohou ztratit jen kvůli lítání v oblacích, proto na první místo ještě nemyslíme,“ říkal po zápase ve Zlíně Ondřej Kovařčík.

Po prohře Sparty s Litvínovem mohli Oceláři odskočit svému rivalovi v tabulce už na sedm bodů, jenže duel v Hradci Králové body nepřinesl. Góly Hrni a Stránského poslaly draky do vedení, bohužel Východočeši dokázali na obě trefy odpovědět, navíc ve třetí třetině využil přesilovou hru Vladimír Růžička a rozhodl o třech bodech pro domácí.

Pikantní souboj nastal v neděli. Sparta versus Třinec v O2 Aréně, oba celky v nejsilnějším složení, jenže Pražané měli více štěstí. Třinečtí dokázali odpovědět na góly Řepíka a Sobotky trefami Ondřeje Kovařčíka a Kundrátka. Když pak ve 25. minutě Sukeľ potřetí rozvlnil síť za Štěpánkem, bylo zle. Oceláři si vytvářeli šance, ale proti byl vynikající Salák. Pečeť na výhru Sparťanů nalepil čtvrtou brankou Forman.

Tři kola před koncem mají Oceláři náskok jednoho bodu. „Bohužel na Spartě nám to nevyšlo, pořád máme tři zápasy před sebou a jednobodový náskok. Chceme to dotáhnout k prvnímu místu,“ řekl po zápase v hlavním městě Matěj Stránský.

Poslední tři duely Ocelářů nabídnou souboje s nepříjemnými týmy. V úterý přijede do Třince Litvínov, který vyhrál poslední čtyři zápasy, v pátek dorazí Mladá Boleslav a základní část uzavřou Oceláři na ledě posledních Českých Budějovic. Hráči z WERK Arény zatím mají vše ve svých rukou, v případě jakékoliv bodové ztráty musí spoléhat na nezdar Sparty.