Po tragické události v hokejové rodině Oceláři zvolili místo dvou zápasů doma cestu po hřištích soupeřů. Poslední trip základní části odstartoval v Litvínově, kde však nedopadl dobře. Třinečtí přišli o první místo.

Slezanům neprospěla role domácího celku na soupeřově kluzišti. Úvodní nástup za zvuků hymny Litvínova spíše posílil naděje místního klubu na vítězství. Vynikající průnikové akce kluků s drakem na prsou gólem neskončily. To na druhé straně se z předbrankového prostoru prosadil prudkou střelou pod břevno Viktor Hübl, nejproduktivnější hráč extraligové historie.

Ani druhá část nezačala vesele.  Roli produktivnějšího polského hokejisty dnes převzal litvínovský Zygmunt a tvrdou střelou zvýšil na 2:0. Třinečtí snížili o pár minut později. Prudké nahození Adámka od modré čáry tečoval Roman.

Oceláři vstupovali do poslední části s jednogólovým mankem a cílem otočit výsledek ve svůj prospěch. K vyrovnání pomohla přesilová hra a přihrávka Martina Růžičky, po které trefil prostor pod horní tyči Hrňa. Bohužel to bylo z třinecké strany vše. Naopak v polovině třetiny přišla zbytečná vyloučení a dvojnásobná přesilovka. Tu sice Varaďovi hoši ubránili, ale pár sekund na to využil přesilovku pět na čtyři Irving a rozhodl o výhře Litvínova 3:2. Na vítězství Severočechů nic nezměnil ani závěrečný tlak “domácích”.

Neodehráli jsme špatné utkání, vypracovali jsme si dost gólových příležitostí, bohužel jsme je neproměnili. To rozhodlo dnešní zápas. V přesilovce pět na tři jsme udělali chybu, kdy jsme nevyhodili kotouč do středního pásma a byli jsme za to potrestaní,“ zhodnotil zápas asistent Marek Zadina.

Oceláři se musí z porážky rychle oklepat. Další kolo pokračuje již zítra na ledě Mladé Boleslavi. Utkání začíná v 18 hodin, stejně jako zbylé zápasy 51. kola Tipsport Extraligy.