Oceláři mají za sebou parádní vstup do čtvrtfinálové série proti Komětě. Slezané nedali Brňanům žádnou šanci a po vítězství 5:0 vedou před úterním druhým duelem 1:0 na zápasy.

Z důvodů zdravotní indispozice se nenašlo místo pro trio Štěpánek, Ondřej Kovařčík a Marian Adámek. Do ocelářské branky se tak postavil host z Komety Ondřej Kacetl. Spolu s ostatními se pak vesele usmívali po dvou minutách hry. To už hráči s drakem na prsou vedli 2:0. Skóre otevřel po přihrávce Rodewalda prudkou střelou po ledě Kundrátek. O pár desítek sekund později přidal druhý gól Michal Kovařčík.

Brankář Komety Vejmelka před začátkem série prohlásil, že se jim proti Třinci daří, i když vzájemná bilance ze základní části hovořila jednoznačně ve prospěch Ocelářů. Ani on dlouho v bráně nevydržel. Ve 13. minutě se na pravé straně uvolnil Vrána, přihrál volnému Růžičkovi a bylo to 3:0. Do branky Brna zamířil Klimeš.

Kometa ve zbytku zápasu se snažila hrát agresivně na hranici faulu. Oceláři to trestali. Přesilovku za faul na Vránu využil Rodewald a v poslední třetině uspěl při výhodě jednoho muže v poli také Erik Hrňa.

Měli jsme skvělý vstup do zápasu. Přes menší nervozitu byla na ledě vidět chuť. Branky nám dodaly klid a pomohly v dalším průběhu zápasu, kde jsme díky nástupu hráli velmi dobře,“ zhodnotil duel trenér Václav Varaďa a slíbil soupeři: „Možná faul na Vránu byl pozdě, navíc to bylo v oslabení na klíčového hráče. Když oni budou takto hrát, budeme hrát stejně.“

Měli jsme skvělý začátek, hráli jsme to, co jsme měli. Dali jsme hned gól, přidali další, v tom jsme měli velkou výhodu a pak jsme to odehráli zodpovědně a takticky dobře,“ okomentoval zápas střelec úvodního gólu Tomáš Kundrátek.

Druhý duel startuje v neděli od 17 hodin. V přímém přenosu ho odvysílá stanice ČT Sport.