Oceláři navázali na vysoké vítězství z prvního utkání i o den později. Kometě i přes úvodní náskok nedali šanci, znovu vyhráli o pět gólů a už v Brně mohou ukončit sérii.

Slezanům se v sobotním utkání podařilo vstřelit do dvou minut po prvním vhazování dva góly, v neděli tomu bylo jinak. Kometa nastoupila velice aktivně, svým pohybem zlobila Oceláře a po trefě Zámorského od modré čáry zaslouženě vedla.

Inkasovaná branka Třinecké probudila. Domácí převzali otěže zápasu a ještě do konce první třetiny zvládli výsledek nejen srovnat, ale i otočit. Ve 13. minutě Kurovský dorazil střelu Hrni a v závěru první třetiny využil přihrávku Vrány Stránský.

Ve druhé třetině Oceláři rozjeli jízdu podobnou první třetině úvodního duelu. Ve 27. minutě se druhou asistencí zaskvěl Vrána a ruce nad hlavu zvedl Růžička. O tři minuty později zakončil únik Michal Kovařčík a výsledek druhé třetiny potvrdil svou první brankou v třineckém dresu Ralfs Freibergs. Lotyšský obránce si vedl velmi dobře, na ledě byl u pěti gólů Ocelářů. „V závěru základní části se nám nedařily přesilovky, proto jsme udělali změnu. Ralfs se toho zhostil velmi dobře a je skvělé, že byl u pěti gólů. I on vnímá tento zápas hodně pozitivně. Pro něj je speciální hrát proti Kometě. Na ledě odvádí výbornou práci a v dnešním utkání působil daleko lépe než v prvním zápase,“ pochválil svého obránce trenér Václav Varaďa.

Utkání nakonec skončilo 7:2, v posledních minutách ještě pokořil gólmana Klimeše Michal Kovařčík a Tomáš Marcinko. „Dnešního vítězství si velmi vážím. I přes inkasovanou branku v první třetině bylo super, že jsme výsledek otočili před koncem první třetiny. Ve druhé třetině jsme si vytvářeli dostatek příležitostí a kluci to gólově zvládli. Před koncem druhé třetiny jsme znovu gólově odskočili a to nám dodalo klid. Ve třetí třetině to bylo rozkouskované přesilovkami a oslabeními, což ubralo na kvalitě utkání. Za výkon musím kluky pochválit, ale série ještě nekončí. Je to 2:0 a nyní jedeme na Kometu. Musíme zabrat a musíme potvrdit dvě výhry v kapse,“ řekl po utkání Václav Varaďa.

Oceláři pocestují do Brna s dvouzápasovým náskokem a v případě stoprocentního úspěchu můžou sérii ukončit. „Ještě není konec, jdeme zápas od zápasu. Nedíváme se daleko dopředu, chceme vyhrát nejbližší utkání,“ varuje Martin Gernát.

Třetí utkání se uskuteční ve středu od 19 hodin v hale Rondo. Vysílat jej bude stanice O2 TV Sport. Čtvrté utkání bude o den později od 17:20 na programu ČT Sport.