Po dvou zápasech ve WERK Aréně se třetí čtvrtfinálová série mezi Třincem a Kometou Brno stěhovala na jih Moravy. Vítěz předkola proti Vítkovicím potřeboval zvítězit, jenže znovu narazil. Pevná ocelářská obrana a přesné údery třineckých hráčů dovedly Slezany ke třetímu vítězství.

Domácí vytasili na Třinec kromě tradičních hokejových zbraní i s umělou diváckou kulisou. „Hlavně jsme si museli zvyknout na ledě, při komunikaci jsme se snažili co nejvíce křičet na sebe. Bylo to velmi hlasité, někdy ta slova nebyla dobře slyšet. Třeba si na to zvyknout. Brno takovou atmosféru zná z dob, kdy tady byli fanoušci,“ řekl po utkání útočník Miloš Roman.

Druhý duel gólově odstartovat v osmé minutě Martin Růžička. Třinecký útočník využil přihrávky Stránského, dorazil puk do sítě a zaznamenal svou třetí branku ve čtvrtfinálové sérii. Prosadil se také nejproduktivnější hráč základní části Peter Mueller. Jak jinak než v přesilové hře. Tvrdou střelou z levého kruhu využil přesilovou hru a ve 24. minutě vyrovnal na 1:1.

V lepším rozpoložení odcestovali do kabin na druhou přestávku Oceláři. „Vlado Dravecký to výborně rozjel, Patrik Hrehorčák posunul puk na mě, já jsem viděl na levé straně rozjetého Martina Gernáta, dal jsem mu to a šel jsem do brány. Čekal jsem, zda vystřelí nebo mi nahraje, ale brněnský obránce si tam výborně lehnul a pokryl přihrávku. Martin to výborně trefil,“ popsal vítězný moment slovenský útočník.

Klíčová byla prostřední část třetí třetiny. Muellerovo vyloučení ještě Kometa přežila, ale Holíkovo podrážení vytrestal přesnou střelou z pravého kruhu Hrňa. Na něj o pár minut později navázal Michal Kovařčík, který definitivně pojistil výhru Ocelářů. „Snažili jsme se vyvarovat faulům protože přesilovky jsou velkým klíčem k úspěchu v této sérii. Zápas se lámal ve třetí třetině, kdy jsme v krátké době odskočili na 3:1, a pak i na 4:1,“ těšilo Romana.

Oceláři mají na svém kontě tři vítězství, Kometa žádné. „Vstup do zápasu jsme měli velmi slušný, hrál se hodně poctivý hokej. Domácí chtěli mít dobrý nástup, což jsme cítili. Vytvořili jsme si nějaké šance, které jsme nevyužili. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný, ale my jsme byli v daný čas schopni udeřit a dát branku. S přibývajícím časem jsme si to zkušeně hlídali přidali nějaký gól a dohráli to tak, jak jsme si představovali. S hráči pracujeme vědomě a do zítřejšího zápasu vletíme na plné pecky a věřím, že tu sérii ukončíme,“ doufá trenér Václav Varaďa. Čtvrtý zápas startuje ve čtvrtek od 17:20 a vysílá ho sportovní stanice ČT Sport.