Podruhé v historii čeká Oceláře play-off souboj proti Mladé Boleslavi. Ten první se uskutečnil v roce 2015, ve čtvrtfinálové sérii byli lepší Oceláři, kteří ve vyrovnaném souboji zvítězili 4:1 na zápasy, přestože všechny body zaznamenali výhrami o jeden gól.

Vyrovnaná série se dá očekávat i nyní, všechny zápasy základní části byly vyrovnané, Mladá Boleslav vždy vyhrála o gól, ve WERK Aréně až po nájezdech. „Hráli jsme tři utkání v Mladé Boleslavi. V těchto zápasech jsme prohráli o gól a v domácím utkání rozhodly až nájezdy. Byly to vyrovnané zápasy a očekávám, že to bude vyrovnané i v sérii, ale přál bych si s opačným koncem,“ prozradil před startem série trenér Václav Varaďa.

Oceláři zdolali ve čtvrtfinále Kometu ve čtyřech zápasech při celkovém skóre 20:4. S Mladou Boleslaví to bude mnohem těžší. „Mladou Boleslav vnímáme jako kvalitního soupeře. V základní části si vydobyl své postavení v tabulce a v sérii s Pardubicemi jasně dominoval. My se na ně pečlivě připravíme,“ řekl trenér pár slov o soupeři.

Po nemoci se vrátil do sestavy brankář Jakub Štěpánek. Trenéři mají o gólmanovi do prvního semifinálového boje jasno. „Ondra chytal skvěle celou sérii s Kometou, dostane šanci i nyní.“

Série mezi Třincem a Mladou Boleslaví startuje ve WERK Aréně v sobotu od 15 hodin před kamerami O2 TV. O den později odvysílá druhý souboj ČT Sport, zápas startuje v 17 hodin.