Liga mistrů odstartovala, bohužel úvodní dva zápasy nám stejně jako v předchozích dvou ročnících nevyšly. Po dvou kolech mají naši borci nulu na bodovém kontě a šestibodovou ztrátu na vedoucí duo Fribourg, Leksand, které nyní přicestuje do města oceli.

Po roční pauze mohli po Evropě cestovat nejen hokejisté, ale i fanoušci ocelářského klubu. První letošní let absolvovala téměř padesátka věrných příznivců, kteří si mohli užít nejen krásy kvalitního evropského hokeje, ale také pouť po švýcarských a švédských zajímavých místech.

Oceláři nastoupili ke svým zápasům v pátek a v neděli. První cesta vedla do švýcarského Fribourgu. Třetí tým základní části švýcarské ligy v play-off vypadl ve čtvrtfinále, přesto v prvním zápase ukázal svou sílu. Svou roli hrála i absence tria Marinčin, Chmielewski, Roman plnící reprezentační povinnosti.

Slezané hned v úvodu čelili tlaku domácích, už ve druhé minutě orazítkoval tyč třinecké branky Brodin. Po několika povedených zákrocích brankář Kacetl nedokázal zareagovat na teč Bykova po nahození Suttera od modré čáry. Třinečtí rychle vyrovnali, krásnou kombinaci při rychlém přechodu do útoku předvedli Vrána s Kundrátkem a prvně jmenovaný zasunul puk do prázdné brány. První třetina nakonec dopadla lépe pro Švýcary. Pouze dvacet sekund si poseděl na trestné lavici Musil, odkud musel sledovat, jak střelu DiDomenica dorazil do prázdné brány Mottet.

Tým trenéra Václava Varadi velmi dobře vstoupil do prostřední třetiny a po přihrávce Růžičky zpoza brány vypálil přesně z pravého kruhu Kundrátek. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel, neboť domácí kapitán Sprunger dorazil odraženou střelu Bykova od zadního mantinelu do odkryté brány. Když se v polovině druhé části prosadil Marchon, vypadalo to s Třincem špatně.

Slezané si v poslední třetině vytvořili šance, ale Peterek, ani Ramik své příležitosti neproměnili. Úspěšný byl na druhé straně Marchon, který zužitkoval příhru Bougra zpoza brány. Tečku za pátečním duelem udělal šestým gólem v třinecké síti Herren.

“Domácí ukázali svou sílu, byli lepším týmem. Ve druhé třetině jsme se nadechovali, srovnali jsme na 2:2, bohužel jsme následně dostali gól a Fribourg zaslouženě vyhrál dnešní zápas,” zhodnotil utkání asistent trenéra Marek Zadina.

Oceláři do druhého utkání vstoupili famózně, nahození Musila v 17. sekundě sklepl do brány Nestrašil a Třinec vedl. Slezané mohli skóre v první třetině ještě navýšit, ale Švédy podržel gólman Kaskisuo.

Druhá třetina už byla v jasné režii Leksandu. Seveřané místy vytvořili enormní tlak před třineckou bránou, což je dovedlo k přesilovkám a gólovým úspěchům. Ve 23. minutě využil výhodu jednoho muže v poli Caito nahozením od modré. O necelé tři minuty se z podobné pozice trefil Själin a Švédové rázem vedli. Jak byl Třinec drcen, to ukazuje poměr střel na bránu v druhé tercii – 22:2 pro Leksand.

Třinečtí ztráceli jeden gól, ale zápas nevzdali. V 53. minutě Hrňa vyslal krásnou ulici Kurovskému do jízdy, který si v souboji s domácím gólmanem poradil a vyrovnal. Bohužel tento gól na bod nestačil. V 57. minutě rozhodl o třech bodech pro Švédy Lang.

„Po velmi dobré první třetině přišel velký výpadek ve druhé. Třetina se nám vůbec nepovedla. I když jsme na konci srovnali, tak druhá třetina byla z naší strany hodně špatná. Ve třetí třetině jsme chtěli navázat na první třetinu, ale po takovém výpadku to nebylo nic jednoduchého. Sahali jsme po bodu, ale soupeř o gól zaslouženě vyhrál,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Aleš Krátoška.

Další zápasy sehrají Oceláři už s naší velkou podporou ve WERK Aréně ve čtvrtek 2. září od 17 hodin proti Fribourgu a v sobotu od 15 hodin proti Leksandu. Pouze vítězství nás mohou udržet ve hře o postup!

Pokud nemáte platný test, můžete se otestovat u třineckého koupaliště, kde probíhá testování každý den od 10 do 17 hodin. Rezervaci provedete ZDE. Počítejte s tím, že vyhodnocení AG testu probíhá 15 minut. Test je platný 72 hodin, tedy pro obě utkání.