Už po čtyřech zápasech je jasné, že letošní Liga mistrů pro Oceláře skončí po základní části. Třineckým se vůbec nevydařil start do nového ročníku a po dvou zápasech s Fribourgem i Leksandem mají na svém kontě hrozivou nulu. V říjnových zápasech se Slovanem už o nic nepůjde.

O definitivní jistotě postupu Fribourgu a Leksandu rozhodlo čtvrté kolo. Třinečtí doma přivítali Leksand a než utkání začalo, musel trenér Varaďa udělat změnu v sestavě. „Martin Růžička měl před utkáním nevolnost, ale není to nic vážného,“ ujistil asistent trenéra Marek Zadina.

Celý zápas nebyl pro třineckého fanouška moc na koukání. Po vyrovnané první třetině Leksand přidal na obrátkách a od druhé části už byl jasně lepším celkem. Brankář Kacetl se musel více ohánět, nakonec nula na jeho kontě vydržela do 33. minuty, poté střelu Heinemana dorazil za ležícího gólmana Zackrisson.

Další góly padaly až v poslední části. Ve 44. minutě nahodil od modré čáry Lundqvist a jeho pokus propadl až k levé tyči do třinecké brány. Třetí gól Leksandu vypadal podobně. Nahození Caita od modré čáry tečoval před domácím gólmanem Veronneau a Švédové vedli už 3:0. V 55. minutě mohl zaznamenat čestný úspěch Adámek, jenže jeho nahození od modré se odrazilo od tyče. V následné přesilovce se po Douderově střele od modré čáry nejlépe zorientoval Nestrašil, přihrál zcela volnému Michalu Kovařčíkovi, který střelou pod horní tyč upravil výsledek na konečných 1:3.

„První třetina nebyla špatná. Do prvního gólu jsme hráli to, co jsme chtěli hrát. Moc šancí jsme si nevytvořili. Musíme přidat v útoku, i když máme proti sobě tak těžkého soupeře. Musíme se tam prosazovat. Ve třetí třetině jsme dostali gól v přesilovce, prohrávali jsme 0:2 a ta síla týmu už nebyla taková, proto jsme zbytek zápasu tahali za kratší konec,“ zhodnotil utkání Marek Zadina.

Třinečtí mají po čtyřech zápasech čtyři prohry bez bodového zisku. „Přáli jsme si, abychom do Ligy mistrů jinak vstoupili, ale musíme uznat, že naši soupeři měli velkou kvalitu, byli velice silní. Chtěli jsme vidět některé kluky, měli jsme tam hráče po zranění, nemocné a hráli jsme v sestavě, která nebyla ideální. Chtěli jsme postoupit ze skupiny, ale nepovedlo se nám to. Liga nám začíná za týden a my se na ní musíme připravit, aby jsme dobře rozehráli naší soutěž,“ okomentoval třinecké působení v soutěži domácí trenér. „Nejsme moc zvyklí prohrát čtyři zápasy v řadě. Nastoupili proti nám velice silní soupeři. Jsme rádi, že jsme si ty zápasy mohli zahrát. Ukázaly nám, na čem musíme pracovat, kde musíme zabrat a pro nás to je dobrá facka před ligou. Věřím, že se z toho poučíme a v pátek na to vlítneme. Měli jsme chaos v obranném pásmu a neotáčeli jsme hru. Nedařilo se nám udržet puk ve středním pásmu, zavařili jsme se a z toho pramenily chyby,” řekl po utkání obránce Milan Doudera.

Slezané se nyní budou připravovat na extraligový start. Ten se uskuteční už v pátek ve WERK Aréně, kdy před kamerami O2 Sport budou hostit České Budějovice.