Už zítra odstartuje nový ročník Tipsport extraligy. Karlovarská Energie přivítá na svém ledě brněnskou Kometu. Zbylé zápasy 1. kola se hrají až v pátek, Třinec doma hostí posílené České Budějovice. Pevně věříme, že i vy budete u toho a společně poženeme Oceláře za dalšími úspěchy.

Téměř všichni fanoušci si před začátkem sezóny prodloužili svou permanentní vstupenku na nadcházející ročník. „Jsem moc rád, že nám fanoušci zůstali věrní. Zhruba stovka fanoušků věnovala celou hodnotu permanentky na nadační fond. Tyto fanoušky budeme chtít mimořádným způsobem odměnit,“ přislíbil viceprezident ing. Jan Czudek.

To nejdůležitější sdělil v pondělí na tiskové konferenci prezident klubu ing. Ján Moder: „Při aktuálních nařízeních můžeme mít plnou celou arénu, pokud se dobře namixují očkovaní a neočkovaní lidé. Musíme doufat, že diváci budou moci chodit na stadiony, protože hokej s diváky je úplně něco jiného,“ zaznělo z úst nejvyššího muže třineckého hokeje.

Kdo nesplní hygienická kritéria v podobě očkování nebo prodělání koronavirové nemoci a nebude mít test, nemusí smutnit. Klub umožní fanouškům nechat se otestovat před utkáním v připraveném stanu. Test bude stát 200 korun, v případě že testovaný nebude mít nárok na státem hrazené testy.

Letošní ročník bude trochu jiný. Před začátkem sezóny se nehovořilo o jednoznačném útoku na titul. „Letos to bude těžké, protože nám odešli klíčoví hráči a nahradit Gernáta, Stránského nebo Rodewalda bude složité. Člověk si z minulosti pamatuje, že odchody klíčových hráčů mohou mít pro klub až existenční problémy. Našim přáním je, abychom hráli stejně kvalitní hokej jako v loňské sezóně, který se bude líbit lidem napříč celou republikou,“ vyslovil svůj cíl prezident aktuálního mistra.

Kromě změn v hráčském kádru došlo i k redesignu dresů. „Cítili jsme potřebu poděkovat fanouškům, kteří byli na loňské pandemické sezoně opravdu neuvěřitelně biti. Tím, že jejich jména dáváme na venkovní sadu, budou s námi doslova pořád a všude,” sdělil klubovému webu výkonný ředitel Ocelářů Marek Chmiel. Další novinkou je zobrazení sponzorů v reverzních barvách, což ocení i ti největší kritici. „Neslyšel jsem na ně negativní reakci. Dresy se klukům líbí, přestože jsou někteří velcí kritici módy,“ prozradil kapitán Petr Vrána.

Pojďme k nastávající sezóně. Třinci se nevydařil vstup do Ligy mistrů a po čtyřech zápasech má jistotu, že play-off ho letos mine. „Věřím, že trenéři dobře připraví tým na extraligu,“ doufá pan Ján Moder. Trenér Varaďa ví, že je před jeho týmem ještě hodně práce. Liga mistrů mu mnoho ukázala. „Dělali jsme chyby, které kvalitní soupeř potrestal. V Extralize by to možná prošlo. Musíme zlepšit hru v obranném pásmu, práci na brankoviště, kde moc cloníme a také v útoku. Moc gólů jsme nedali, za osm zápasů máme průměr dvou na zápas. Apelujeme na kluky, aby šli za góly, protože zadarmo jim je nikdo nedá. Měli jsme období, kdy to nebylo ono, ale respektujeme kvalitu celé CHL, která je velká. My musíme být lepší,“ zdůraznil před novináři.

Třinecký trenér má na čem stavět. „Zůstala nám kostra týmu, první útočná dvojice, Marcinko, Hrňa, Kovařčíci. Sice odešel Martin Gernát, ale přišel Martin Marinčin. Chvíli to bude trvat, než si to sedne. Možná ještě budeme potřebovat posílit po odchodu Freibergse. Věřím, že máme silnou brankářskou dvojici v podobě Kacetl – Mazanec,“ řekl kouč posledních dvojnásobných mistrů.

Oceláři vstoupí do šedesátikolového základního závodu o co nejlepší umístění před play-off pátečním zápasem proti Českým Budějovicím i s novou posilou Markem Daněm. „Je to silový útočník, dobrý před brankou,“ představil jeho styl trenér Varaďa. V Třinci se dohodl na dvouměsíční smlouvě s následnou opcí do konce sezóny.

Pokud chcete vidět Marka Daňa v akci, neváhejte a přijďte v pátek do WERK Arény. Zápas startuje v 17 hodin.

DŮLEŽITÉ pro fanoušky, kteří ještě nemají zaplacený členský poplatek:
Termín úhrady je do čtvrtku 9.9.2021, následně dojde k odblokování permanentní vstupenky již na páteční zahajovací zápas s Budějovicemi.
Platbu provedete na účet mBank 670100-2201351658/6210
Jako variabilní symbol napište číslo permice (číslo pod QR kódem), do zprávy pro příjemce uveďte jméno držitele.
V případě nejasností nás neváhejte kontaktovat na e-mailové adrese fanclub@email.cz.