Oceláři hned na úvod extraligového ročníku ukázali svou dračí sílu, porazili posílené České Budějovice jednoznačně 4:0 a do Plzně pojedou z vedoucí pozice.

Více než dva a půl tisíce diváků vidělo nejen krásné dresy, ale také vzpomínkovou akci na poslední mistrovský titul. Památeční plaketa se vzpomínkou na třetí zlatý úspěch byla vyvěšena pod střechu vedle dalších milníků třinecké hokejové historie.

Slezané vstoupili do utkání znamenitě a po deseti minutách vedli o dva góly. V páté minutě Nestrašil obral o puk Štencla, najel si z pravé strany k bližší tyči a počkal na spoluhráče, Růžička už měl jednou práci po krásné přihrávce a puk uklidil za Hrachovinova záda. O pět minut později Chmielewski nejprve orazítkoval tyč, poté přijal před brankou střílenou přihrávku od Ondřeje Kovařčíka a rychlým zakončením do prázdné brány zvýšil na 2:0.

Oceláři si po špatných prostředních třetinách v Lize mistrů dali na soupeře pozor a České Budějovice pustili pouze do tří střel, které Mazanec kryl. Sami mohli navýšit vedení, jenže Vránova teč Nestrašilovy střely skončila pouze na tyči.

Úvod třetí třetiny patřil dalším ocelářským posilám. Marinčin nahodil puk od modré čáry a Marko Daňo sklepl puk před brankovištěm do českobudějovické brány. Tečku za zápasem udělal čtvrtým gólem Erik Hrňa, který potrestal faul na Adámka přesnou střelou z pravého kruhu.

„Mazi je skvělý gólman, prošel si NHL, který dokáže podržet svůj tým. Gratuluji mu,“ pochválil třineckého brankáře ostřílený Milan Gulaš. „Vstoupili jsme do utkání velmi dobře, měli jsme dobrý pohyb. I z hostující strany to bylo v první třetině velmi dobré, měli tam některé šance, přečíslení, které nevyužili. Nám se podařilo vstřelit pár gólů a ve druhé třetině už jsme byli lepším týmem, ale nedokázali jsme z toho vytěžit branku. Třetí branka nám dodala klid a zápas jsme zkušeně dohráli. Jsme spokojeni a hráčům děkuji za výkon,“ zhodnotil zápas trenér Václav Varaďa.

Oceláři už v sobotu vycestují na západ Čech, kde je čeká nedělní televizní souboj proti Plzni. Utkání startuje v 17:30 a vy ho můžete sledovat na ČT Sport.