Oceláři nenavázali na vítězství v úvodním domácím utkání proti Českým Budějovicím a z plzeňského ledu odcestovali s prázdnou po prohře 2:3. Zároveň třinečtí gólmani přišli o sérii bez inkasovaného gólu, která trvala od 17. minuty třetího finálového duelu v Liberci.

Zhruba desítka fanoušků v třineckých dresech neviděla povedené utkání z třinecké strany. Oceláři byli v soubojích později, dělali fauly a Škodováci trestali. Více než minutovou dvojnásobnou přesilovku ještě Slezané přežili, ale po vyloučení Vrány se prosadila lotyšská posila Dzierkals. V závěru první části byli nebezpeční i naši. Vrána neukličkoval brankáře Furcha a Dravecký svou gólovku rovněž nevyužil.

Ani druhá třetina nezačala růžově, ale Schleissův únik v oslabení zneškodnil gólman Mazanec. Třineckou mizérii přerušil parádní bombou z levého kruhu Hrňa, brankář Gurch nestihl ani zareagovat. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel, bleskovou odpovědí se prezentoval Kantner a Plzeň znovu vedla. Škodovka mohla své vedení ještě navýšit, ale Kuťák ani jeden ze dvou samostatných úniků neproměnil v gólů.

Třetí třetina byla z třinecké strany asi nejlepší, jenže Doudera pálil z mezikruží jen vedle brány. Třinečtí se snažili tlačit, ale v 52. minutě Západočeši ujeli do brejku, střelu Bulíře Mazanec vyrazil pouze vedle sebe a dorážející Čerešňák uklidil puk do odkryté branky. Plzeň vedla o dva góly, ale jen na 21 sekund. Kontaktní gól Třinci vystřelil Marcinko, který využil Romana od zadního mantinelu a uklidil puk na zadní tyč.

Oceláři v závěru zkusili hru bez brankáře, ale největší šanci měli Plzeňští, Dzierkals střílel z levého kruhu na prázdnou bránu, ale netrefil. I tak se hráči v modrých dresech radovali z prvního letošního vítězství.

“Neměli jsme dobrý vstup do utkání, měli jsme spoustu vyloučených, vůbec jsme se nemohli dostat do tempa, byli jsme všude o krok pozdě. Ve druhé třetině jsme se dostali do tempa, srovnali na 1:1, ale za pár vteřin jsme dostali gól. Dostali jsme soupeře nahoru. Od poloviny zápasu to mělo snesitelné měřítko, hodně jsme se nadřeli, ale do zápasu už se nedostali. Musíme se z toho poučit a připravit na další zápas,” zhodnotil utkání asistent trenéra Marek Zadina.

Další zápas sehrají Oceláři už v úterý ve WERK Aréně, kde budou hostit Litvínov. Zápas startuje v 17 hodin.