Oceláři navázali na výkon z Plzně, ale jen v první třetině. Ve zbytku zápasu už to byl starý dobrý Třinec, který dotáhl zápas s Litvínovem do vítězného konce. Třemi body se prezentoval slovenský útočník Tomáš Marcinko.

Ještě než utkání začalo, WERK Aréna na minutu utichla na počest kapitána vicemistrů ze sezóny 1997/1998 Ladislava Lubiny. Tato chvíle pravděpodobně trochu zmrazila třinecké hráče a místo náporu přišla aktivní hra ze strany Litvínova. Severočeši měli šance a v 8. minutě šli do vedení. Lukeš se schoval za dvojici clonících hráčů a následně z levého kruhu prostřelil Kacetla. V 10. minutě se ocitl zcela volný u levé tyče Stehlík, ale puk do odkryté brány nezasunul. Gólu se chemici dočkali v závěru první části, kdy Estephan uklidil do brány přihrávku Zdráhal v situaci dva na jednoho.

Třinečtí se po první třetině probrali, do druhé části vstoupili mnohem aktivněji a začali stahovat náskok žlutočerných. V 33. minutě využil přihrávku Romana zpoza branky v první gól Marcinko. Slezané zatlačili soupeře v obranné třetině, jenže druhou branku ze svého snažení nevytěžili. Naopak soupeř udeřil v přesilové hře. Střelu od modré tečoval před Kacetlem Kudrna. Oceláři nakonec odešli do šatny s jednobrankovým mankem, Růžičkovu přihrávku zpoza branky proměnil v gól Daňo.

Do třetí části Oceláři vstoupili s jasným cílem: otočit nepříznivý výsledek na svou stranu. O vyrovnání se postaral Martin Růžička, který svou střelou z levého kruhu trefil před bránou Marcinka, puk se od třinecké “65” odrazil za záda brankáře Zajíčka. Poté měl Varaďův tým možnost dlouhé dvojnásobné přesilové hry, jenže Marcinko číhající před brankou nedokázal usměrnit do brány přihrávky z kruhů.

O vítězi musela rozhodnout dohrávka. Ve třetí minutě nastavení Lukeš fauloval Hrehorčáka a zápas rozhodl v přesilové hře po zpětné přihrávce Marcinka zakončující střelec Růžička. Třinečtí získali z utkání dva body a posunuli se na šesté místo tabulky.